01:22:31 24.04.2024
Stiri

Sorin Grindeanu explică de ce NU au fost excluse definitiv TARIFELE la roaming între România și R. Moldova: „Problema nu este la noi”

Știri 14.12.2018 10:13 Vizualizări1826 Autor: Ziarul National
Sorin Grindeanu explică de ce NU au fost excluse definitiv TARIFELE la roaming între România și R. Moldova: „Problema nu este la noi”


„Problema eliminării tarifelor de roaming între România și R. Moldova nu este la noi”, a declarat șeful Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii din România (ANCOM), Sorin Grindeanu, citat de hotnews.ro.

Potrivit acestuia, în privința datelor s-a ajuns la un acord între operatorii ambelor țări. „Singura problemă este pe voce, pentru că tarifele de terminare în R. Moldova sunt de vreo 20 de ori mai mari decât în România”, a precizat Grindeanu.

Acesta a adăugat că operatorii din România au spus că nu ar fi probleme nici pe voce cu eliminarea tarifelor de roaming, dacă vor fi tarife de terminare similare între cele două țări.

Citește și: SURSE // Cine ar BLOCA excluderea tarifelor la ROAMING între R. Moldova și România? Ar fi vorba de un fost PREMIER

Tariful de terminare (sau interconectare) reprezintă tariful pe care îl plătește un operator pentru terminarea apelurilor abonaților săi în rețeaua altor operatori. Tariful de terminare este parte din prețul final pe care-l plătește orice utilizator de comunicații electronice.

Luna trecută a avut loc la București o ședință comună a Guvernelor României și R. Moldova. „Ne dorim un spațiu comun de comunicare și cetățenii să nu simtă că au trecut dintr-o țară în alta. Să poată vorbi la telefon fără să achite tarife de roaming. Mă bucur că am convenit, ca un prim pas simbolic, ca cetățenii noștri să nu plătească roaming-ul anul acesta de 1 decembrie, de ziua Marii Uniri. R. Moldova este gata cu toate procedurile necesare și vom merge înainte să semnăm acest acord de eliminare a tarifelor de roaming și aici vreau să-i mulțumesc d-nei prim-ministru pentru deschiderea și inițiativa care-i aparține”, a declarat, în data de 22 noiembrie, premierul moldovean Pavel Filip.

Ministrul român al Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, și omologul său din R. Moldova, Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii, au semnat o declarație comună prin care cei doi demnitari își asumă „angajamentul ferm de continuare a eforturilor pentru eliminarea tarifelor de roaming între cele două state”.

Ulterior, ministrul Economiei și Infrastructurii (MEI), Chiril Gaburici, a declarat că tarifele la roaming între R. Moldova și România nu au fost excluse definitiv din cauza că „au apărut discuții suplimentare” între autoritățile române și unii operatori de acolo.

Gaburici spunea într-un interviu pentru Agerpres că autoritățile de la Chișinău sunt gata pentru excluderea tarifelor la roaming. „Avem disponibilitatea tuturor operatorilor. Vreau să vă zic că noi credeam că reuşim chiar anul acesta să aplicăm tarifele locale pentru serviciile de roaming, doar că au apărut câteva discuţii suplimentare din partea autorităţilor române cu operatorii şi ne-am mai luat timp ca să putem soluţiona aceste întrebări şi discuţii suplimentare, să ajungem la un numitor comun care ar putea satisface toţi jucătorii şi astfel să putem implementa”, a declarat Gaburici.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md