02:23:56 19.04.2024
Stiri

Judecătorii din România RESPING cererea regimului Erdogan de extrădare a unui jurnalist turc

Știri 14.12.2018 10:57 Vizualizări1459 Autor: Ziarul National
Judecătorii din România RESPING cererea regimului Erdogan de extrădare a unui jurnalist turc Hotnews


Curtea de Apel din Bucureşti a respins vineri solicitarea autorităților de la Ankara de extrădare a jurnalistului turc Kamil Demirkaya.

Instanța trebuia să ia o decizie pe 6 decembrie în privința solicitării ministerului de externe de la Ankara, dar a amânat cauza pentru astăzi, când solicitarea de extrădare a fost respinsă de Curtea de Apel București, a declarat pentru HotNews Necdet Celik, fost jurnalist la Zaman Romania.

Decizia nu este însă definitivă, scrie hotnews.ro.

Jurnalistul turc Kamil Demirkaya declara, joia trecută, că dacă va fi extrădat după modelul celor șapte profesori turci din R. Moldova, cu siguranță va fi arestat și „torturat".

Ministrul Justiției a declarat săptămâna trecută că procedura extrădării depinde de organele judiciare, Tudorel Toader reacționând astfel după ce europarlamentarul Cristian Preda i-a cerut să oprească extrădarea ziaristului turc.

Președintele Klaus Iohannis a spus, în legătură cu extrădarea jurnalistului Kamil Demirkaya, că este informat asupra cazului și că o să se informeze „în continuare ca totul să meargă legal". „Nu aș vrea să comentez acum această chestiune dar sunt informat și o să mă informez în continuare ca totul să meargă legal", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Demirkaya, angajat al publicației Zaman România, fost director general al ziarului Zaman Bulgaria, a fost ridicat de acasă miercurea trecută, în baza unei solicitări de extrădare, el fiind acuzat că este membru al mişcării Gulen. Pe numele jurnalistului există un mandat de arestare care ar fi fost emis de procuratura din Antalya la ordinul preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit Zaman România. Sursa citată subliniază că pe numele ziaristului nu există nicio condamnare definitivă, conform cazierului său.

Turcia va demara noi demersuri în străinătate care vor viza finanțarea suporterilor clericului Fethullah Gulen, a declarat, joi, Tayyip Erdogan, în cadrul unui discurs ținut la Ankara.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md