O femeie din Rusia, căutată la nivel internațional pentru însușirea de la pensionari a 19 mln. de ruble, extrădată de Moldova autorităților ruse

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O cetățeancă a Federației Ruse, care ar fi capul unei grupări criminale specializate în escrocherii prin însușirea mijloacelor bănești în proporții deosebit de mari de la pensionari, a fost reținută de către polițiștii de frontieră și extrădată autorităților ruse pentru a fi deferită justiției.

Femeia era căutată la nivel internațional, fiind învinuită în Federația Rusă pentru săvârșirea escrocheriilor între anii 2011-2013, cu însușirea de la pensionari a 19 milioane ruble rusești (echivalentul la 255 mii euro).

Astfel, conform informației operative, obținute în conlucrare cu Centrul de Cooperare Polițienească Internațională al IGP, ofițerii Direcției Investigații speciale a IGPF au reținut în luna august curent persoana în cauză. Aceasta s-a legitimat ca cetățeancă a Ucrainei, în baza unui pașaport fals, pe care l-a folosit și la trecerea frontierei de stat pentru a-și ascunde adevărata identitate. Cercetările adiționale au stabilit că persoana de 46 de ani este de fapt cetățeană a Rusiei.

Acum o zi, prin punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc procedura de extrădare a persoanei autorităților din Federația Rusă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...