Ştiri

Sursa imaginii: ntvmoldova

Ştiri / Regional

13 Dec. 2018 / 16:02

Faleza râului Nistru din municipiul Soroca a fost reconstruită

Faleza râului Nistru, din preajma Cetăţii Soroca, este de nerecunoscut. Aceasta a fost dată în folosinţă după reconstrucţie. Muncitorii au consolidat zidul de protecţie al falezei, au montat pavajul şi au amenajat scara care duce către râul Nistru. Localnicii se bucură de noul peisaj, relatează Mesager.

Pe ninsoare măruntă şi  acorduri de fanfară, primarul si o parte din consilierii municipiului Buzău au  admirat peisajul de decembrie al Cetăţii Soroca, au urcat treptele renovate şi dotate cu rampe de acces, care duc către râul Nistru.

„Are loc semnarea procesului de recepţie finală a lucrărilor de reconstrucţie a falezei râului Nistru. Cu participarea primarului municipiului Buzău, Constantin Toma şi colegii consilieri împreună cu viceprimarul municipiului Buzău, veniţi la noi la Soroca”, a spus primarul de Soroca, Victor Său.

Faleza este amenajată în stil medieval, pentru a fi în ansamblu cu Cetatea Soroca. Localnicii se bucură  de noul peisaj.

„Este o plăcere de a merge în faţa cetăţii. Este frumos, comod şi le doresc colaborare în continuare”, a declarat o locuitoare din Soroca.

„Îi mai frumos, mai larg. De acum înainte mă voi plimba mai des pe aici”, spune alt locuitor.

Valoarea lucrărilor de renovare a falezei este de aproape 140 mii de euro. 100 de mii de euro au fost oferiţi de municipiul Buzău din România, localitate înfrăţită cu Soroca.

Comentarii