Ştiri

Sursa imaginii: parlament.md

Ştiri / Politic

13 Dec. 2018 / 19:00

Sondaj: Patru formaţiuni politice ar accede în Parlament dacă duminică ar avea loc alegeri

Patru formaţiuni politice ar accede în Parlament dacă duminică ar avea loc alegeri. Este vorba de Partidul Socialiştilor din Moldova (PSRM), Partidul Democrat din Moldova (PDM), Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA). Cel puţin aşa arată datele unui sondaj de opinie realizat de către Asociaţia Sociologilor şi Demografilor. Potrivit studiului, Igor Dodon şi Pavel Filip se bucură de cea mai mare încredere din partea cetăţenilor, relatează Mesager.

Potrivit sondajului, din totalul celor decişi, pentru PSRM ar vota 48,4% din alegători, în creştere cu aproape patru la sută faţă de studiul prezentat pe 26 noiembrie. Pentru PDM sunt gata să voteze 17,9 la sută, comparativ cu 15,5%. PAS ar obţine 12,8 la sută, cu două procente mai puţin decât acum trei săptămâni, iar pentru PPDA ar vota 9,4% faţă de 13,5 la sută. Sub pragul electoral de şase la sută sunt Partidul „ŞOR”, Partidul Comuniştilor din Moldova şi Partidul Nostru.

Sondajul mai arată că preşedintele Igor Dodon se bucură de cea mai mare încredere din partea cetăţenilor decişi, cu 49,2 la sută, în creştere cu cinci procente faţă de studiul prezentat în noiembrie. Topul încrederii este urmat de premierul Pavel Filip cu 9,5 la sută, comparativ cu 13,9% şi lidera PAS, Maia Sandu - cu 7,5  la sută faţă de 11 procente. Pe poziţiile următoare în sondaj se află preşedinta PSRM, Zinaida Greceanâi cu 7,1%, în creştere cu peste trei la sută, liderul PPDA, Andrei Năstase cu 6,4%, faţă de nouă la sută şi preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc - cu 6,3% comparativ cu 4,6 la sută.

Sondajul a fost realizat în perioada 28 noiembrie-10 decembrie, pe un eşantion de aproape 1200 de persoane. Marja de eroare este de +-3 procente.

 

 

Comentarii