/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Primii brazi naturali au apărut în vânzare în Chișinău, dar oamenii nu fac deocamdată cozi să-i cumpere

missing
13 decembrie 2018, ora 20:10

Primii brazi naturali au început să fie vânduți în Capitală. De câteva zile, în câteva sectoare din Chișinău, locuitorii capitalei deja pot să-și cumpere pomul dorit. Vânzătorii au și o ofertă variată. Pot să aleagă molizi ce costă între 100 de lei și 800 de lei, în funcție de înălțime și coroană. Vânzătorii spun că, cel mai des, moldovenii preferă brazii cu o coroană bogată și de înălțimi mai mici.

De câteva zile, și familia Auzeac din Nisporeni își aduce molizii în Capitală, unii crescuți chiar și timp de zece ani. Vânzările încă nu sunt așa cum și le-ar dori, dar reușesc, timp de o zi, să vândă în jur de zece pomi.

DORINA AUZEAC, COPROPRIETARĂ: Avem peste două sute de brazi cu rădăcină. Avem brazi de la un metru până la trei metri. Brazii de la un metru costă 250-300 lei. În funcție de cât de frumos este, pufos, și până la 800 de lei, în ghiveci”.

Cei fără rădăcină sunt mai ieftini, spune femeia. Molidul de un metru costă 100 de lei, iar cel de trei metri – 500 de lei.

DORINA AUZEAC, COPROPRIETARĂ: Noi creștem brazii pe câmp, în pădure, sunt brazi naturali, nu sunt crescuți în pepinieră, unde nu au miros. Acest brad tare bine miroase în casă, se simte atmosfera de sărbătoare”.

Vânzătoarea spune că moldovenii preferă brazi mici și pufoși, care să reziste până la sfârșitul sărbătorilor de iarnă. Moldovenii însă nu prea par să se grăbească să-și cumpere un brad.

-Nu am cumpărat, deocamdată, am dori natural. Dar ne este jale.

-Natural, frumos, să miroase plăcut.

-Prețurile sunt normale, sunt accesibile.

-Sunt normale. După brad sunt și banii.

Alții spun că vor împodobi brazi artificiali, cumpărați de anii trecuți: „Eu am de cel sintetic de anul trecut și am să mă folosesc de dânsul. Nepoții sunt departe, am rămas eu cu baba și nouă ne-ajunge ce avem”. 

La începutul acestei luni, Agenția „Moldsilva” a scos în vânzare 64 de mii molizi, dintre care 3000 sunt pini. Prețul unui brad variază, cel de un metru va costa minim 36 de lei, iar un pin de aceeași dimensiune – 25 de lei.

Reporteriță Ana Sârbu

Imagine: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram