‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVIDEO. Albine echipate cu rucsacuri în spate, o nouă invenție a savanților pentru monitorizarea...

VIDEO. Albine echipate cu rucsacuri în spate, o nouă invenție a savanților pentru monitorizarea recoltei

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Fermierii mari se confruntă cu probleme la capitolul monitorizarea stării plantelor. Ei consideră dificilă colectarea datelor privind recolta, deoarece câmpurile ocupă suprafețe prea mari, greu de apreciat, scrie agroxxi.ru.

La moment, pentru monitorizare, sunt utilizate dronele, însă acestea au o capacitate limitată a bateriei și nu pot zbura mai mult de 30 de minute. Într-o perioadă atât de scurtă de timp e dificil să zboare pe întreg teritoriul terenului și să colecteze date.

Inginerii de la Universitatea din Washington au propus o soluție originală pentru această problemă. Ei au creat mici rucsacuri care pot fi plasate pe spatele albinelor. Cu ajutorul mini-dispozitivelor, albinele vor ajuta la monitorizarea recoltei.

Greutatea mini-rucsacurilor albine este de numai 0,09 grame. Dispozitivele vor putea să stocheze până la 30 KB de informații, iar oamenii de știință intenționează să introducă stații pentru încărcarea bateriilor fără fir în stupi.

Astfel echipate, albinele vor colecta date despre recoltă și vor transmite informațiile primite printr-o antenă specială. În diferite locuri ale terenului, inginerii vor să instaleze astfel de antene pentru a colecta datele de la rucsacurile albinelor și a le stoca mai apoi la centrele speciale de prelucrare a informației.

Ideea pare a avea perspective mari. Rucsacurile nu încurcă albinelor în timpul zborului, iar dispozitivele se vor încărca când albinele vor fi în stupi. Oamenii de știință intenționează să perfecționeze sistemul și să-i adauge posibilitatea de a colecta informații numai atunci când albina zboară într-o anumită zonă.

‹ adv ›

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›