Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Sandu și Năstase au…

VIDEO Sandu și Năstase au depus la Parlamentul European o petiție semnată de 50 de mii de cetățeni

Maia Sandu și Andrei Nastase au transmis la Strasbourg o petiție semnată de 50 000 de cetățeni pentru a cere investigarea furtului miliardului și pedepsirea celor vinovați.

Prin intermediul acestei petiții, liderii ACUM solicită Uniunii Europene asistență în investigarea furtului miliardului. Potrivit acestora, după patru ani în care justiția moldovenească nu a recuperat nici un bănuț din furt, e clar că „regimul de la Chișinău este impedimentul principal în calea investigării fraudei și recuperării banilor”.

„Sunt semnăturile a peste 50 de mii de oameni care vin cu rugămintea către instituțiile europene să ajute la investigarea furtului miliardului. La patru ani de la comiterea acestui furt, autoritățile de la Chișinău nu au recuperat niciun bănuț, nu au sancționat pe nimeni din cei care se fac vinovați. Cetățenii s-au gândit că vrem să avem încredere în instituțiile europene și să solicităm ca aspecte ale furtului miliardului care s-au întâmplat cu contribuția unor companii din UE să fie investigate de țările membre”, a menționat președinta PAS Maia Sandu.

Semnăturile au fost colectate de Mișcarea de Rezistență ACUM, iar petiția a fost adresată Parlamentului European, Consiliului Europei, Comisiei Europene, Consiliului Uniunii Europene, OLAF-ului și Europol-ului.