15:02:40 25.04.2024
Stiri

Dodon se LAUDĂ că Putin i-a dat BAZA DE DATE a moldovenilor care au încălcat regimul de ședere în Rusia. Oficialul i-a luat apărarea Rusiei și acuză Occidentul că s-ar implica în treburile interne ale R. Moldova

Politică 12.12.2018 12:40 Vizualizări1518 Autor: Ziarul National
Dodon se LAUDĂ că Putin i-a dat BAZA DE DATE a moldovenilor care au încălcat regimul de ședere în Rusia. Oficialul i-a luat apărarea Rusiei și acuză Occidentul că s-ar implica în treburile interne ale R. Moldova captură privesc.eu


Președintele Igor Dodon susține că liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, i-a dat baza de date a moldovenilor care au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Rusiei, iar cei care vor să beneficieze de amnistia promisă în preajma campaniei electorale din R. Moldova ar trebui să sune la un „call center” pentru a afla dacă vor fi iertați. Declarația a fost făcută ieri, în cadrul unui dialog al președintelui Dodon cu utilizatorii unei rețele de socializare.

„A fost deschis un „call center” special pentru moldovenii aflați în Rusia, precum și pentru cei care se află în R. Moldova și care au interdicție de intrare pe teritoriul Federației Ruse. Apelând la numerele de telefon, compatrioții noștri vor putea afla informația dacă au careva încălcări ale legislației migraționale, dacă beneficiază de cea de-a două etapă de amnistie și alte informații care-i interesează la acest subiect”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Citește și: VIDEO // Ambasadorul SUA la Chișinău: Rusia s-ar putea implica în alegerile parlamentare din R. Moldova

Președintele a mai adăugat că baza de date cu cei care au încălcat regimul de ședere în Rusia se află la el și nu poate fi făcută publică, în schimb angajații săi vor oferi informații celor care vor suna la „call center”.

De asemenea, Dodon l-a contrazis și pe premierul Pavel Filip, care acum o săptămână a afirmat că „amnistia” respectivă poate fi calificată ca o imixtiune a Rusiei în alegerile parlamentare din R. Moldova.

Mai mult, Igor Dodon a declarat că „Occidentul şi ţările vecine” ar încerca să influenţeze situaţia noastră internă.

Deși se laudă de mai bine de doi ani că migranții moldoveni vor fi amnistiați, Igor Dodon spune că abia în timpul vizitei sale oficiale din luna octombrie de la Moscova s-a ajuns la un acord în acest sens.

Autoritățile ruse au anunțat că, începând cu 1 ianuarie și până la 23 februarie, cetățenii R. Moldova, care au încălcat legislația migrațională din Federația Rusă, pot părăsi teritoriul țării fără a fi sancționați. „Nu este implicarea Rusiei în treburile interne ale Republicii Moldova, deoarece Guvernul de la Chișinău nu a asigurat un număr necesar de secții de votare în Federația Rusă”, a adăugat Igor Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md