07:17:59 25.04.2024
Stiri

Liderii Blocului „ACUM” au dus la Strasbourg 50 de mii de semnături și cer instituțiilor europene să investigheze „furtului miliardului”

Partide/Comunicate 12.12.2018 13:40 Vizualizări788 Autor: Ziarul National
Liderii Blocului „ACUM” au dus la Strasbourg 50 de mii de semnături și cer instituțiilor europene să investigheze „furtului miliardului” facebook


Maia Sandu și Andrei Năstase au transmis astăzi, la Strasbourg, raportorului Parlamentului European pentru R. Moldova, Petras Austrevicius, 50 de mii de semnături ale cetățenilor din R. Moldova care solicită instituțiilor europene să ajute la investigarea furtului miliardului din sistemul bancar.

„Sunt semnăturile a peste 50 de mii de oameni care vin cu rugămintea către instituțiile europene să ajute la investigarea furtului miliardului. La patru ani de la comiterea acestui furt, autoritățile de la Chișinău nu au recuperat niciun bănuț, nu au sancționat pe nimeni din cei care se fac vinovați.

Citește și: PD a depus o PETIȚIE, cu 100 de mii de semnături, la sediul Delegației UE la Chișinău. Democrații cer instituțiilor europene să INVESTIGHEZE frauda bancară

Cetățenii s-au gândit că vrem să avem încredere în instituțiile europene și să solicităm ca aspecte ale furtului miliardului care s-au întâmplat cu contribuția unor companii din UE să fie investigate de țările membre”, a menționat Maia Sandu.

Petiția este adresată Parlamentului European, Consiliului Europei, Comisiei Europene, Consiliului Uniunii Europene, OLAF-ului, Europol-ului.

De menționat că și deputații din fracțiunea Partidului Democrat (PD) au elaborat propria petiție către Parlamentul European și Comisia Europeană, prin care solicită să fie investigată frauda bancară din R. Moldova. Petiția semnată de 100 de mii de cetățeni din toată republica a fost depusă acum o lună la sediul Delegației Uniunii Europene la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md