01:44:20 20.04.2024
Stiri

Un fost deputat comentează demersul Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase la adresa României: „Nu știu dacă au dreptul moral să facă ordine și la București”

Partide/Comunicate 12.12.2018 14:20 Vizualizări944 Autor: Ziarul National


Un fost deputat comentează demersul Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase la adresa României: „Nu știu dacă au dreptul moral să facă ordine și la București” facebook

„Maia și Năstase fac ordine de-ACUM și la București! După ce au rezolvat toate problemele la Chișinău, aceștia au luat de beregată și guvernarea PSD-ALDE de la București, care „a decis să blocheze un raport critic la adresa regimului lui Plahotniuc, care urma să fie adoptat de către miniștrii de Externe ai UE”. Îndrăzneață, mișcarea, nu zic!”, a scris fostul deputat Ștefan Secăreanu pe blogul său.

Acesta nu crede că cei doi politicieni ar avea dreptul moral să vină cu un asemenea demers.

„Nu știu însă dacă tocmai cei doi au dreptul moral să facă ordine și la București, după ce, acum câteva luni, unul dintre reprezentanții marcanți ai blocului „ACUM”, Stanislav Pavlovschi, fost judecător la CEDO din partea R. Moldova, într-o intervenție publică pe marginea evenimentelor dramatice din capitala României din 10 august a.c., insulta forțele de ordine ale statului român în stilul și cu termenii folosiți de propaganda bolșevikă”, menționează Secăreanu.

Fostul deputat crede că Maia Sandu și Andrei Năstase ar trebui mai întâi să-i ceară lui Pavlovschi explicații pe marginea afirmației: „Cine spunea că jandarmii români s-au schimbat?”.

„Diabolizarea imaginii „jandarmului român” din perioada celor 22 de ani de administrare românească a Basarabiei (1918-1940) a fost una dintre metodele perfide prin care regimul bolșevik de ocupație a cultivat și alimentat ura față de România și valorile românești în rândul basarabenilor. Aceeași metodă de cultivare a antiromânismului în stânga Prutului este folosită și azi de către promotorii moldovenismului de sorginte stalinistă… Cei doi „opozanți” de la Chișinău, Sandu și Năstase, i-au cerut cumva explicații și colegului lor de „rezistență națională”, Pavlovschi, în legătură cu insulta adusă statului român?”, se întreabă sursa citată.

Ștefan Secăreanu este convins că românii de dincolo de Prut vor fi în stare să găsească soluțiile potrivite la toate problemele stringente cu care se confruntă la ora actuală România și „fără indicațiile venite de la niște inși care își ascund fariseic identitatea românească, îi alungă pe unioniști de la demonstrații și promovează moldovenismul stalinist prin acțiuni comune desfășurate alături de exponenții de astăzi ai acestuia, Dodon și Usatâi”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md