10:50:44 18.04.2024
Stiri

Dorin Chirtoacă, mesaj CIFRAT pentru Valeriu Munteanu: „Am fost avertizat de mai mulți oameni că Valeriu va trăda. El nu a avut curaj să se uite la mine în ochi”

Partide/Comunicate 12.12.2018 14:38 Vizualizări1827 Autor: Ziarul National
Dorin Chirtoacă, mesaj CIFRAT pentru Valeriu Munteanu: „Am fost avertizat de mai mulți oameni că Valeriu va trăda. El nu a avut curaj să se uite la mine în ochi”


Dorin Chirtoacă, noul președinte al Partidului Liberal (PL), continuă disputa cu fostul său coleg de partid Valeriu Munteanu, care a anunțat ieri că îi părăsește pe liberali și va susține Blocul „ACUM” în alegerile parlamentare, sugerând că a fost avertizat despre faptul că „Valeriu va trăda”.

Ca și Mihai Ghimpu, și Dorin Chirtoacă afirmă că Valeriu Munteanu ar spune „minciuni” și îl întreabă de ce nu a plecat din partid pe 26 noiembrie curent.

„Pe 10 decembrie, V. Munteanu invocă o minciună, precum că am refuzat să mergem în alegeri cu ACUM „precum că ar exista o decizie de partid în acest sens de pe 25 noiembrie), în încercarea de a crea impresia că, deși a avut loc un congres pe 1 decembrie, președintele ales deja nu are un punct de vedere, nu decide nimic, iar președintele anterior își impune punctul său de vedere și le decide pe toate. Asta în condițiile în care PL abia urmează să aibă prima ședință a Consiliului, convenită la Congres, pentru a lua decizii democratic, prin vot, inclusiv cu privire la modul de participare la alegeri, pe 16 decembrie. Și dacă ar fi existat așa o decizie pe 25 noiembrie, de a nu participa cu ACUM, de ce nu ți-ai demisia imediat după, pe 26, cu aceeași motivație și, respectiv, de ce nu ai spus asta la negocierile de pe 29 noiembrie și 5 decembrie cu PLDM, PAS și PPDA? De ce nu ai spus pe 1 decembrie la Congres, la urma urmei? Simplu - pentru că este o minciună. Și pentru că așa era programat să lovești în partid anume după 1 decembrie și în cine ai lovit”, a declarat Chirtoacă.

Fostul primar al Chișinăului susține că, de-a lungul anilor, a avut mai multe opinii critice la partid față de multe decizii, „dar fără să plec și să o fac pe „eroul”, spre deosebire de Valeriu care niciodată în 10 ani nu a îndrăznit să aibă un alt punct de vedere decât conducerea partidului”.

Liderul liberalilor afirmă că a fost avertizat, înainte de Congresul PL din 1 decembrie, despre faptul că „Valeriu va trăda”.

„Nu se știa numai când, cum și ce pretext va folosi. Am făcut un gest simbolic în acest sens, la vedere, despre care Valeriu știe. El nu a avut curaj să se uite la mine în ochi”, a fost mesajul cifrat al lui Chirtoacă pentru Munteanu, care avertizează despre faptul că ultimul este „un erou fals care va dezamăgi”.

Președintele PL reiterează că nu s-a văzut niciodată cu liderul democraților, Vlad Plahotniuc și nu a fost niciodată la sediul GBC, „spre deosebire de V. Munteanu care are experiența vizitelor făcute, de unul singur, în clădirea neagră de pe str. Cantemir”.

„Democrația, cea din partid și cea din societate, se contruiește prin efort, consecvență și convingere, nu prin trișare, complot sau trădare. Indiferent de ce atacuri mai urmează, din interior sau din afară, încercări de a scinda partidul, scopul rămâne același - unificarea forțelor și debarcarea regimului!”, a conchis Dorin Chirtoacă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md