10:18:43 19.04.2024
Stiri

MAE de la București salută rezoluția PE: „România este pregătită pentru aderare și îndeplinește responsabilitățile unui stat Schengen”

Știri 12.12.2018 16:00 Vizualizări1115 Autor: Ziarul National
MAE de la București salută rezoluția PE: „România este pregătită pentru aderare și îndeplinește responsabilitățile unui stat Schengen”


Ministerul Afacerilor Externe salută adoptarea de către plenul Parlamentului European a unei rezoluţii prin care solicită admiterea imediată a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, punctând faptul că aceasta reconfirmă faptul că Bucureștiul este pregătită pe deplin pentru aderare.

„Salutăm adoptarea rezoluţiei referitoare la aplicarea integrală a dispoziţiilor acquis-ului Schengen în România şi Bulgaria, respectiv eliminarea controalelor la frontierele interne, terestre, maritime şi aeriene, votate în plenului Parlamentului European. Această rezoluţie întăreşte poziţia constantă exprimată în repetate rânduri de PE şi reiterează importanţa admiterii României şi a Bulgariei în Spaţiul Schengen”, se arată în comunicatul de presă al MAE.

Totodată, rezoluţia reconfirmă faptul că România este pregătită pe deplin pentru aderare şi îndeplineşte responsabilităţile care îi revin potrivit statutului de stat Schengen, contribuind astfel la securitatea tuturor cetăţenilor europeni.

Parlamentul European a votat, marți, cu o largă majoritate o rezoluție nelegislativă prin care solicită Consiliului Uniunii Europene admiterea rapidă a României şi a Bulgariei în spaţiul Schengen. Rezoluția a fost adoptată, dintr-un total de 659 de voturi, cu 514 voturi pentru, 107 împotrivă și 38 de abțineri.

Prin această rezoluţie, PE „îndeamnă Consiliul să prezinte cât mai curând cu putinţă un nou proiect de decizie privind aplicarea integrală a dispoziţiilor acquis-ului Schengen în Româna şi Bulgaria şi să ia o decizie imediată pentru eliminarea controalelor la frontierele interne”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md