22:45:03 23.04.2024
Stiri

Candu, despre aprobarea unui Cod de Etică în campania electorală: „Se simte deja în aer o luptă electorală DURĂ, pe alocuri cu depășirea liniilor roșii”

Politică 12.12.2018 17:19 Vizualizări824 Autor: Ziarul National
Candu, despre aprobarea unui Cod de Etică în campania electorală: „Se simte deja în aer o luptă electorală DURĂ, pe alocuri cu depășirea liniilor roșii” facebook


Spicherul Andrian Candu optează pentru aprobarea unui Cod de Etică în campania electorală pentru alegerile parlamentare din februarie, chiar dacă există legi clare privind comportamentul concurenților electorali.

„Este adevărat că noi avem o legislație în acest sens, avem un cadrul juridic pentru comportamentul partidelor sau concurenților electorali. În același timp, este o practică internațională, mai ales valabilă pentru Europa, prin care Consiliul Europei, Comisia de la Veneția și OSCE sugerează aprobarea unui cod de conduită a concurenților electorali”, a declarat astăzi președintele Parlamentului.

Acesta spune că nu ar fi pentru prima dată când ar exista un astfel de cod. „Din câte cunosc, Comisia Electorală Centrală a lansat astfel de idei. Noi considerăm că deja se simte în aer o luptă electorală dură, pe alocuri cu depășirea unor emoții și a liniilor roșii. Probabil ar fi foarte bine ca între concurenții electorali să existe acele linii roșii din punct de vedere al eticii. Lupta politică presupune luptă politică și nu lupte pe viață și moarte”.

Andrian Candu crede că ar trebui să existe un Cod de etică și în rândul surselor media care vor reflecta campania electorală. „Vedem deja confruntări și între televiziuni. Trebuie să existe anumite limite”, a conchis sursa citată.

PD a solicitat Comisiei Electorale Centrale şi Consiliului Coordonator al Audiovizualului să pună cât mai curând la dispoziţia viitorilor concurenţi electorali a unui Cod de conduită în timpul campaniei electorale. Democraţii declară că sunt gata să semneze acest document în orice moment și-i îndeamnă pe toți concurenții electorali să procedeze la fel.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md