Premierul britanic Theresa May se declară hotărâtă să lupte pentru conducerea Partidului Conservator

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul britanic Theresa May a declarat miercuri că va lupta „cu toate puterile” sale împotriva votului de neîncredere declanșat de parlamentari din cadrul Partidului său Conservator, informează miercuri agențiile de presă internaționale.

„Mă voi bate împotriva acestui vot cu toate puterile mele”, a declarat ea, într-un scurt discurs susţinut în faţa Downing Street, afirmând că este „ferm hotărâtă să ducă la îndeplinire” punerea în aplicare a acordului asupra Brexit.

Liderul grupului parlamentar al conservatorilor britanici, Graham Brady, a anunţat miercuri că există suficient sprijin pentru a convoca un vot de neîncredere în lidera partidului, premierul Theresa May. Votul va avea loc chiar miercuri seara între orele 18:00 şi 20:00 GMT, într-o sală din Camera Comunelor, rezultatul urmând să fie anunţat cât mai curând posibil, a menţionat deputatul britanic.

Theresa May a atenţionat că schimbarea liderului „va crea o nesiguranţă pe care nu ne-o putem permite” şi că săptămânile în care conservatorii „s-au sfâşiat unii pe alţii vor crea şi mai multă dezbinare”.

Luni, premierul Theresa May a decis să amâne sine die votul prevăzut în Camera Comunelor asupra acordului încheiat cu Uniunea Europeană pentru retragerea ţării sale din blocul comunitar, de teamă că deputaţii vor respinge acest acord.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...