Fostul director al CNA, Viorel Chetraru ar putea deveni membru al Curții de Conturi

cna

Sezonul numirilor continuă. Fostul director al CNA, Viorel Chetraru a fost desemnat câștigător al concursului pentru ocuparea de membru a Curții de Conturi. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Veaceslav Untilă, președinte al Curții de Conturi.

Potrivit ZDG, Viorel Chetraru a acumulat 97 de puncte, cu 7 mai mult decât contracandidatul său, Viorel Roman, care activează în cadrul secției audit public extern al Curții de Conturi.

Viorel Chetraru urmează să îi locul la Curtea de Conturi Tamarei Andrușca, care astăzi, 12 decembrie, a fost numită în funcția de director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Tot astăzi, la Curtea Constituțională a fost desemnat în calitate de judecător fostul democrat Artur Reșetnicov. Ieri, tot la Curtea Constituțională a fost numit fostul procuror General, Eduard Gurin.

Ultima ședință a Parlamentului ar urma să aibă loc vineri, 14 decembrie. Potrivit legii, toate aceste numiri se fac printr-o simplă hotărâre de Parlament, și pot fi făcute și după expirarea mandatului de deputat.

Totodată, vineri ar urma să fie numiți la CCA alți 3 membri noi, unul din ei fiind deputatul PD, Corneliu Mihalache.

Citește și:

(video) Fostul procuror general „european”, Corneliu Gurin, a devenit al șaselea judecător la Curtea Constituțională

Artur Reșetnicov a fost numit de Guvern în calitate de judecător la Curtea Constituțională

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente