/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Comercianții de la Piața Centrală vând petarde, chiar dacă acest lucru este interzis

missing
12 decembrie 2018, ora 19:34

Cu riscul de a înhăța amenzi chiar și de zece mii de lei, unii oameni continuă să vândă petarde în locuri interzise. De asta s-a convins reporterița TV8 Diana Popa, care a cumpărat o pocnitoare de la Piața Centrală din Capitală și a surprins momentul cu telefonul mobil. Totusi, când a revenit la tarabă cu microfonul și cameramanul, vânzătorul a negat că a vândut petarde și a presupus ca jurnalista ar fi încurcat ceva.

Diana Popa, reporteriță TV8: „Nu a fost greu să găsim tarabele unde se vând și petarde, pe lângă tot felul de instalații de Crăciun. Bărbatul ne-a vândut o pocnitoare cu 25 de lei, dar ne-a avertizat să fim și atenți pentru a evita traumele. Când am revenit la aceeași tarabă, deja cu camera de filmare, vânzătorii s-au schimbat cu locul, au ascuns o parte din marfă sub o plapumă și nu păreau atât de binevoitori. Cel de la care am procurat pocnitoarea a negat totul și a zis că îl încurcăm cu altcineva”. 

Diana Popa, reporteriță TV8: „Și la alte tarabe, pe care le-am filmat inițial cu telefonul mobil că oferă articole pirotehnice în vânzare, situația s-a repetat. Comercianții au negat că vând artificii, iar unii au spus că pur și simplu treceau pe alături”. 

Vânzătorii de la tarabele din preajmă au spus că nu știu nimic despre aceste situații.

OCTAVIAN BIVOL, ADMINISTRATOR PIAȚA CENTRALĂ: „Eu personal am fost sâmbătă în teritoriu și duminică. Acum băieții umblă, inspectorii, în fiecare zi. Noi nu putem să-i amendăm, nu avem niciun fel de posibilități”.

Cumpărătorii recunosc că nu au încredere în artificiile procurate de la piață.

– Cred că dintr-un magazin specializat.

–Dar de la piață?

–Nu, pentru că nu am încredere. Nici luminițele nu le-am procurat de la piață. Adică ceva cu garanție.

Specialiștii recomandă oamenilor să procure artificiile din locuri autorizate și să le utilizeze conform instrucțiunii.

SERGIU, PROPRIETARUL UNUI MAGAZIN CU FOCURI DE ARTIFICII: „În primul rând trebuie să le procurăm de la magazinele specializate, licențiate, din cauză că putem să nimerim peste articole care pot fi deteriorate. Instalându-l, trebuie obligatoriu orice artificiu sprijinit din toate patru părți. Cu cărămizi, cu pietre, zăpadă”.

Cel mai des, folosirea imprudentă a materialelor pirotehnice provoacă traume la mâini și picioare. Potrivit serviciului de presă al Spitalului de Urgență, anul trecut de Revelion au fost înregistrate cel puțin zece cazuri de traumatism. Potrivit datelor poliției, amenda pentru comercializarea articolelor pirotehnice în locuri interzise, cum ar fi piețele sau în afara unităţilor comerciale autorizate, este de cel mult 10 mii de lei.

Reporteriță: Diana Popa

Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram