/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Candu a declarat că democrații ar putea face coaliție cu PAS și PPDA în Parlament. Opoziția nici nu vrea să audă de așa aliați

missing
12 decembrie 2018, ora 19:49

Aş vedea ca şi parteneri în coaliţie pe reprezentanţii blocului electoral “ACUM” a partidelor PAS şi platforma DA. Cel puţin ei pretind că sunt echipe pro-europene, pro-occidentale cu viziunile pe care le împărtăşim şi noi. Și nu văd cum am putea să facem coaliție sau parteneriat cu Partidul Socialiștilor care suntem complet opuși din punct de vedere a ceea ce credem noi că este bine pentru țară”, Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Reprezentanții partidelor PAS și PPDA neagă orice posibilă colaborare cu democrații și consideră declarația președintelui Parlamentului drept manipulare.

Este absolut inadmisibil așa ceva. Domnul Candu este un maestru al ipocriziei, este evident un maestru al manipulării și al dezinformării. Prin asemenea declarații încearcă să-și înnălbească imaginea partidului pe care îl reprezintă. Nu există nici o șansă să facă coaliție cu blocul ACUM”, Chiril Moțpan, vicepreședinte Platforma DA.

Este încă o încercare de a dezinforma și de a manipula opinia publică. Partidul Democrat deja este într-o alianță cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și chiar dacă își trimit săgeți unul altuia, guvernează foarte bine împreună”. Igor Grosu, secretar general PAS.

Și anul trecut, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu a declarat de mai multe ori că nu va face sub nicio formă coaliție cu Partidul Democrat. Potrivit sondajelor de opinie, făcute publice în ultima perioadă, în Legislativ ar accede patru partide. Este vorba de PSRM, PAS, PD și Platforma DA.

Reporter: Diana Popa

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram