Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Decizia luată de Partidul Comuniștilor…

Decizia luată de Partidul Comuniștilor în legătură cu alegerile parlamentare din februarie

Partidul Comuniștilor anunță că va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 atât pe listele de partid, cât și în circumscripții. Totodată, comuniștii vor boicota referendumul democraților cu privire la reducerea numărului de deputați de la 101 la 61.

Decizia de participare la alegeri a fost luată la o reuniune a Comitetului Central al partidului, care a avut loc duminică, 9 decembrie. Totodată, în opinia comuniștilor, referendumul democraților este organizat în aceeași zi cu alegerile parlamentare pentru a atrage cetățenii la urne, dar și pentru a-i duce în eroare.

„Toată lumea voia să creadă că criticile opoziției și ale structurilor internaționale vor obliga autoritățile să-și schimbe decizia și să se întoarcă la sistemul electoral proporțional. Acest lucru nu s-a întâmplat. Opoziția de dreapta, în ciuda precedentului de anulare a rezultatelor alegerilor din Chișinău, nu a încercat nici măcar să pericliteze autoritățile pentru a boicota alegerile parlamentare. Dimpotrivă, ei au început foarte activ negocierile asupra blocului și a candidaților obișnuiți. Într-o astfel de situație, opțiunea de boicot pentru comuniștii moldoveni a dispărut”, a scris pe pagina sa de Facebook deputata Inna Șupac.

Candidații și programul electoral al partidului urmează a fi aprobate după 26 decembrie.