16:29:31 25.04.2024
Stiri

Uitaţi de conflictul Rusia-Ucraina! Un colonel al unei puteri mondiale a cerut ATACAREA navelor americane care intră într-o zonă disputată. Un astfel de incident poate declanşa un RĂZBOI global

Știri 11.12.2018 20:31 Vizualizări2022 Autor: Ziarul National


Uitaţi de conflictul Rusia-Ucraina! Un colonel al unei puteri mondiale a cerut ATACAREA navelor americane care intră într-o zonă disputată. Un astfel de incident poate declanşa un RĂZBOI global

Un oficial militar chinez de rang înalt a propus utilizarea forţei pentru oprirea trecerii navelor militare americane prin zonele disputate din Marea Chinei de Sud, informează site-ul Taiwan News şi cotidianul Global Times.

În cursul unei reuniuni desfăşurate la Beijing, oficiali guvernamentali chinezi şi comandanţi militari au discutat despre situaţia din Marea Chinei de Sud şi despre relaţiile dintre China şi Statele Unite.

Dai Xu, un colonel în cadrul Forţelor Aeriene chineze şi preşedintele Institutului de Cooperare şi Securitate Maritimă, a cerut utilizarea forţei împotriva navelor militare americane care pătrund în zone disputate din Marea Chinei de Sud.

„Dacă mai pătrunde vreo navă militară americană în apele teritoriale chineze, sugerez să fie trimise două nave: una pentru a o opri, iar alta pentru a o lovi. Nu permitem activităţile de perturbare efectuate de nave americane în apele noastre teritoriale", a spus Dai Xu.

Beijingul a intensificat activităţile în Marea Chinei de Sud, revendicând controlul asupra unor zone disputate cu Brunei, Malaysia, Indonezia, Filipine şi Vietnam. Statele Unite trimit frecvent nave militare în zonele revendicate de China, argumentând că este necesară protejarea libertăţii de circulaţie maritimă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md