Ştiri

Sursa imaginii: adevarul.ro

Ştiri / Politic

10 Dec. 2018 / 20:24

Majoritatea candidaţilor pentru alegerile din februarie nu ar trece niciun filtru al integrităţii, opinii

Majoritatea candidaţilor pentru alegerile din februarie 2019 nu ar trece niciun filtru al integrităţii. Aceasta este concluzia Mişcării pentru Profesionalism şi Responsabilitate pentru Oameni (PRO), care a efectuat o analiză în acest sens. Experţii au făcut cunoscute şi criteriile de care trebuie să ţină cont candidaţii, relatează Mesager.

„Ei trebuie să prezinte cel puţin o probă că în viaţa lor sau în activitatea lor personală au eliminat sau au combătut măcar un singur act de corupţie, oriunde ar fi. Ei trebuie să aducă probe foarte relevante despre demnitatea personală. Patrimoniul lor îl au scris pe alte familii, de ce să nu iasă simplu să-şi declare averea”, a declarat Gheorghe Costandachi, Mişcarea PRO.

„Mişcarea PRO a analizat potenţialii candidaţi la alegerile din 24 februarie 2019 şi constată că o bună parte din ei sunt persoane total compromise, care pur şi simplu nu au dreptul moral să candideze la funcţia de deputat”, susţine Igor Borfotina, de la Mişcarea PRO.

Membrii Mişcării consideră drept o prioritate combaterea ştirilor false.

„Neadmiterea mediatizărilor ştirilor false - cu toţii cunoaştem aceste ştiri că au apărut câţiva ani în urmă la campania electorală din 2016, campania prezidenţială. Ecoul acelui 30 000 de sirieni, chiar unii alegători au crezut în acea ştire falsă”, a spus Alexandru Gamanji, Mişcarea PRO.

Candidaţii pentru funcţia de deputat vor fi monitorizaţi de iniţiativa civică  „Pentru un Parlament curat 2019”, compusă din mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile şi jurnalişti de investigaţie. Platforma a fost lansată în luna iulie curent.

 

 

Comentarii