Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ ULTIMA ORĂ! Ion Chicu,…

VIDEO ULTIMA ORĂ! Ion Chicu, noul ministru al Finanțelor

Ion Chicu a depus jurământul de învestitură în funcția de ministru al Finanțelor în fața președintelui Igor Dodon și a premierului Pavel Filip. Ceremonia a avut loc fără a fi anunțată în prealabil.

Igor Dodon a avut astăzi, 10 decembrie, o întrevedere cu premierul Pavel Filip și candidatul la funcția de ministru al Finanțelor. În urma discuțiilor, în fața presei a și avut loc ceremonia de învestitură a lui Ion Chicu.

Deși anterior Igor Dodon a refuzat să semneze decretele de numire în funcția a mai multor miniștri propuși de Partidul Democrat, de această dată șeful statului a declarat că nu i-a fost greu să îl numească pe Chicu în funcția de ministru.

„Felicit echipa guvernamentală cu faptul că începând de astăzi aveți un adevărat profesionist și unul dintre cei mai buni specialiști în domeniul bugetar-fiscal. Eu fără mari dubii am semnat acest decret pentru că, într-adevăr, consider că dl Chicu este unul dintre cei mai buni care vor face față la toate problemele și provocările care ar putea fi în această perioadă”, a spus Igor Dodon.

„Aduc felicitări domnului ministru pentru această funcție importantă, dar și responsabilă. Spuneam că pentru mine nu a fost un lucru complicat de a-l înainta pe domnul Chicu la această funcție pentru că acesta a fost secretar la ministerul de Finanțe și a fost implicat plenar în acest minister”, a adăugat și premierul Pavel Filip.

Ion Chicu, secretarul de stat al Ministerului Finanțelor este propunerea Partidului Democrat din Moldova pentru funcția de ministru al Finanțelor, care a devenit vacantă după ce Octavian Armașu a devenit guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Chicu a fost, în ultimul an, implicat în proiectele promovate de ministerul Finanțelor cu privire la amnistia fiscală și cel cu privire la sistemul unitar de salarizare.