Ştiri

Sursa imaginii: economica.net

Ştiri / Social

10 Dec. 2018 / 09:04

Întârzieri de zbor pe Aeroportul Chişinău

Din cauza ceţii, două curse aeriene înregistrează întârzieri pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Astfel, se reţine cursa spre Minsk, care trebuia să decoleze la ora 09:05 şi cursa spre Istanbul Ataturk, care urma să pornească la ora 09:40.

Astfel, în contextul condiţiilor meteo nefavorabile, administraţia instituţiei îndeamnă călătorii se verifice on-line orarul curselor.


Şi Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP) a anunţat că se circulă în condiţii de ceaţă densă, începând de duminică seara. Potrivit INP, pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că, pe timp de ceaţă, sunt mai puţin vizibili în trafic. De aceea, trebuie să evite deplasările pe partea carosabilă şi să traverseze strada doar în locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător şi numai după o temeinică asigurare.

Totodată, şoferilor li se sugerează să manifeste prudenţă sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare pentru a permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când pe drum apare o situaţie de pericol, să folosească luminile de întâlnire şi cele de ceaţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, nu trebuie de uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea, iar în cazul unei defecţiuni, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mult mai mare.

 

Comentarii