Ştiri

Sursa imaginii: blog.eurolines.ro

Ştiri / Social

10 Dec. 2018 / 20:03

Feeria sărbătorilor de iarnă, în curtea unui unul bloc din capitală

Sunt nerăbdători să înceapă cât mai curând feeria sărbătorilor de iarnă - vorbim de locatarii blocului numărul 100 din strada Ismail din capitală, care deja mai mulţi ani la rând împodobesc un brad în curtea casei. Şi în acest an toţi vecinii au pus mână de la mână şi au cumpărat un brad artificial, pe care l-au împodobit cu jucării, multe dintre care sunt confecţionate manual, relatează Mesager.

Deja de peste 20 de ani locatarii îşi instalează un Pom de Crăciun în curte, îl împodobesc împreună şi seară de seară petrec în preajma bradului şi se bucură de atmosfera sărbătorilor de iarnă.

„Înainte puneam brad natural, pe care îl aruncam după sărbători, anul acesta am cumpărat unul artificial. Ne dorim să fim uniţi, foarte multă lume se implică”, a declarat administratoarea blocului, Valentina Ţurcan.

În prejma bradului şi-au găsit loc şi mai multe decoraţii de Crăciun, create de Ala Cerneavschi. Femeia spune că s-a inspirat din tradiţiile din Italia şi Germania, unde a lucrat mai mulţi ani.

 „Sunt făcute  manual, jucării la care am lucrat nopţile. Am făcut şi în Italia, pe care le-am donat la biserică”,  a spus Ala Cerneavschi.

Tradiţionala băutură, izvar, nu a lipsit de la inaugurarea bradului.

„Ca să nu răcim şi să nu ne îmbolnăvim am pregătit izvar. Se pune vin natural, zahăr sau miere, piper şi se fierbe. Am făcut pentru ca toţi să servească pentru sănătatea familiei mele”, a menţionat Maria Nazarco, locatară.

Comentarii