13:14:05 23.04.2024
Stiri

Un șef de la „Union Fenosa”, condamnat de instanță, după electrocutarea mortală de acum zece ani a unui văcar pe un câmp din Ceadâr-Lunga

Social 10.12.2018 12:37 Vizualizări1016 Autor: Ziarul National
Un șef de la „Union Fenosa”, condamnat de instanță, după electrocutarea mortală de acum zece ani a unui văcar pe un câmp din Ceadâr-Lunga
Poză simbol


Inginerul-şef de sector al reţelei de distribuţie Comrat al companiei ÎCS „RED Union Fenosa” SA a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare, la zece ani de la moartea unui văcar pe un câmp din raionul Ceadâr-Lunga.

Procuratura Generală anunță că responsabilul de la furnizorul de energie electrică a fost acuzat de încălcarea regulilor de exploatare a obiectivelor energetice, soldată cu decesul unei persoane.

Tragedia a avut loc în dimineaţa zilei de 8 octombrie 2008 în raionul Ceadâr-Lunga, când un bărbat care-şi păştea cornutele a fost electrocutat mortal de un cablu de înaltă tensiune ce atârna de la un pilon de electricitate.

După zece ani de şedinţe, dezbateri judecătoreşti şi rejudecări, timp în care dosarul a fost de cinci ori obiectul examinării la Curtea Supremă de Justiţie, magistraţii Curţii de Apel Chişinău au casat, într-un final, sentinţa ilegală de achitare a inculpatului, pe motiv că fapta nu a fost comisă de acesta, şi l-au condamnat pentru crima comisă la patru ani închisoare cu suspendare.

În plus, el urmează să achite, în folosul succesorului părţii vătămate, un prejudiciu moral şi material în sumă de 52 de mii de lei.

Decizia este definitivă şi executorie, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md