Igor Dodon, „foc și pară”: După alegerile parlamentare din 24 februarie, toate aceste legi vor fi anulate. Va fi formată o nouă componență a CC

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon a reacționat în legătură cu decizia Curții Constituționale de a-l suspenda, din nou, pentru „cinci minute” după ce a refuzat să accepte să semneze un pachet de legi pe care el le consideră „antipopulare” și „adoptate de către majoritatea parlamentară care pleacă”. Acesta spune că nu va ceda în „niciuna din aceste chestiuni” și este sigur că poporul Moldovei îl va susține în acest caz.

Mai mult ca atât, potrivit lui Dodon, „după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, toate aceste legi vor fi anulate” și „va fi formată și o nouă componență a Curții Constituționale”.

Vedeți și: Igor Dodon, trimis „la plimbare” pentru „cinci minute” pentru a cincea oară. Decizia de ultimă oră a Curții Constituționale

În opinia președintelui, legile care a refuzat să le semneze și care vor fi transmise spre adoptare speakerului Parlamentului și/sau premierului se referă la:

– noul Cod al audiovizualului, „care presupune cenzura presei, în pofida prevederilor Constituției”,
– legea privind „vânzarea terenului fostului Stadion Republican pentru Ambasada SUA”,
– legea privind „redenumirea sărbătorii de 9 Mai în „Ziua Europei””,
– două legi cu privire la „subordonarea Inspectoratului General de Carabineri Premierului, fapt ce subminează funcțiile constituționale ale Președintelui în calitatea sa de Comandant Suprem al Forțelor Armate”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...