Scindare în PL?! Chirtoacă infirmă declarația lui Munteanu privind refuzul PL de a merge în alegeri alături de blocul ACUM

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Liberal pare să se zdruncine din temelii în condițiile în care vicepreședintele liberal Valeriu Munteanu a anunțat pentru mâine o conferință de presă cu privire la „refuzul Partidului Liberal de a participa în alegeri alături de Blocul ACUM”, iar noul președinte liberal Dorin Chirtoacă susține că nu există nicio decizie în acest sens. Mai mult ca atât, ambii dau se înțeles că ar urma să aibă loc anumite „acțiuni”, cel mai probabil întreprinse de Valeriu Munteanu.

Agenția de presă IPN a expediat jurnaliștilor în această seară un anunț potrivit căruia „Valeriu Munteanu invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Despre refuzul Partidului Liberal de a participa în alegeri alături de Blocul ACUM și deciziile lui politice de viitor””. Conferința ar urma să aibă loc mâine, 11 decembrie, la ora 10:00.

Anunțul a atras atenția prin faptul că vicepreședintele liberal nu a organizat conferința la sediul Partidului Liberal ci a apelat la sala de conferințe a unei agenții de presă. Mai mult ca atât, cu câteva ore înainte de aceasta, în presă au apărut informații potrivit cărora PL ar fi refuzat să participe la alegeri alături de blocul ACUM.

Tot în acest context, este de menționat faptul că ieri, după anunțul privind decizia Partidului Liberal Democrat de a participa la alegerile din 24 februarie alături de blocul ACUM, Valeriu Munteanu a comentat acest fapt drept „un pas mic pentru un PLDM responsabil, un pas mare pentru oprirea binomului Plahotniuc-Dodon și restabilirea democrației și a statului de drept în RM”. „Urmează încă un pas”, a mai scris acesta în încheierea postării sale pe Facebook fără a preciza însă despre ce este vorba.

De altă parte, noul președinte liberal Dorin Chirtoacă afirmă pe pagina sa de Facebook că „anunțul făcut de V. Munteanu, precum că ar exista un refuz al PL-ului de a participa alături de ACUM în alegeri, este unul fals”. Potrivit lui Chirtoacă, la ședința de discuții de azi între PL, PLDM, PAS și PPDA, unde a auzit „aceasta minciună pentru prima dată”, i-a atras atenția colegului său Valeriu Munteanu că este „o afirmație falsă”. „Cu toate acestea, peste circa o oră, aceeași minciună a apărut deja pe internet”.

„La Congresul din 1 decembrie 2018 a fost stabilită ședința Consiliului Republican al PL pentru data de 16 decembrie, ora 10, unde urmează a fi luate mai multe decizii: formarea biroului politic, alegerea vicepreședinților, modul de participare la alegeri etc. Toate punctele de vedere vor fi expuse de membrii Consiliului Republican, în cadrul ședinței de duminică, în care se va lua decizia finală”, a anunțat Chirtoacă.

„Ne pare rău pentru minciunile și insinuările răspândite astăzi la ședința de discuții cu PAS, PPDA și PLDM, dar și în spațiul public, cu continuare mâine, în conferința de presă. Oricare ar fi rațiunile, de ce este nevoie să recurgi la minciuni, pentru a face sau nu face ceva, aceasta rămâne a fi o întrebare deschisă?!”, s-a întrebat retoric președintele PL.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...