(foto) „Eu aleg smartsomnul”. O tânără din Capitală îndeamnă tinerii să nu folosească gadgeturile în timpul nopții

collage

Gadgeturile sunt indispensabile unei persoane născute în secolul XXI. Daniela Gligor, o tânără din capitală, a hotărât să atenționeze adolescenții în legătură cu utilizarea telefoanelor mobile pe parcursul nopții, înainte de somn.  

Campania de informare și de prevenire a riscurilor utilizării gadgeturilor în timpul nopții „deCONecTEAZĂ” are drept scop informarea adolescenților cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani și tinerii (19-22 de ani) despre efectele utilizării gadgeturilor și pericolul aflării acestora în preajma lor, îndeosebi pe timp de noapte.

Image may contain: 2 people

4

1

Campania se desfășoară pe social-media. „Ideea și conceptul îmi aparțin. Promovarea o fac prin diverse materiale informaționale, infografice, spoturi video cu părerea unor specialiști, am lansat de curând un challenge prin care vreau tinerii să se implice”, spune Daniela.

Image may contain: text

2

Tânăra menționează că urmează să lanseze și un spot comic despre gadgeturile în viața tinerilor. Totodată, studenta tinde să ofere anumite soluții pentru prevenirea efectelor negative în rândul generației tinere.

3

„Eu nu mi-am propus să fac tinerii să renunțe totalmente la gadgeturi, eu chiar cred ca ele sunt utile, dar vreau să reduc utilizarea lor cel puțin în orele de noapte, pentru că nu conștientizăm efectele, mai ales când dormim lângă aceste dispozitive”.

Pregătirea materialelor informative i-a luat Danielei aproximativ o lună. Mai multe detalii despre campanie urmăriți pe pagina de Facebook. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente