/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Theresa May amână votul privind Brexitul şi anunţă că va avea discuţii de urgenţă cu liderii UE

missing
10 decembrie 2018, ora 18:30

Premierul britanic a afirmat că există susţinere pentru multe părţi ale acordului, această afirmaţie fiind primită cu râsete de parlamentari. Însă, a precizat ea, mulţi se opun soluţiei de rezervă privind graniţa din Irlanda de Nord, iar dacă votul ar fi avut loc, acordul nu ar fi fost aprobat, astfel că a trebuit să fie amânat.

Ea a adăugat că va organiza întâlniri de urgenţă cu liderii UE pentru a discuta despre posibile modificări ale soluţiei de rezervă privind graniţa din Irlanda de Nord.

May a declarat că a vizitat graniţa dintre Irlanda şi Irlanda de Nord şi că oamenii de acolo vor să îşi continue vieţile la fel ca până acum, fără o graniţă strictă.

May nu a precizat pentru ce dată va fi amânat votul, însă a sugerat că ar putea avea loc până pe 21 ianuarie.

Liderul opoziţiei, Jeremy Corbyn, i-a transmis lui May că nu are rost să aducă în faţa parlamentarilor „acelaşi acord”.

El a întrebat-o pe May dacă doreşte schimbări substanţiale sau doar unele minore. Corbyn a precizat că dacă premierul nu poate renegocia acest acord, atunci ar trebui să îşi dea demisia.

May a răspuns că acest acord este cel mai bun pentru a respecta rezultatele referendumului şi pentru a proteja locurile de muncă. Ea a precizat că Corbyn a refuzat să accepte orice acord care ar fi implicat o soluţie de rezervă privind graniţa irlandeză. May îşi doreşte ca Marea Britanie să poată renegocia acordurile privind comerţul, însă acest lucru nu ar fi posibil în planul Partidului Laburist de a rămâne în uniunea vamală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram