/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/UPDATE/ Dorin Chirtoacă spune că anunțul precum că PL nu va participa la alegeri alături de ACUM este un FALS

missing
10 decembrie 2018, ora 18:45

Partidul Liberal (PL) nu va merge în campania pentru alegerile parlamentare alături de viitorul Bloc electoral ACUM, format din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA). Decizia a fost luată, cel mai probabil astăzi, or, mâine dimineață, liberalii organizează o conferință de presă la acest subiect. 

UPDATE, ORA 18:47 După anunțul privind organizarea conferinței de presă în care vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, a spus că va vorbi despre refuzul liberalilor de a participa în alegeri alături de viitorul bloc ACUM, președintele partidului Dorin Chirtoacă a scris pe rețelele de socializare că acesta este un fals.

ORA 17:41 Contactat de TV8, președintele PL, Dorin Chirtoacă, nu ne-a răspuns la telefon, iar vicepreședintele PL Valeriu Munteanu a spus că nu ne poate oferi mai multe detalii și că toate vor fi anunțate mâine, la conferința de presă.

Tot mâine, PL va anunța și cum despre planurile de viitor ale formațiunii.

Amintim că, PL și PLDM (Partidul Liberal -Democrat) au purtat discuții cu cei din PAS și PPDA pentru a participa împreună la alegerile parlamentare. Ieri, cei de la PLDM au anunțat că se vor alătura viitorului bloc ACUM, iar Valeriu Munteanu a comentat pe rețelele de socializare că aceasta ar fi o decizie corectă: „Un pas mic pentru un PLDM responsabil, un pas mare pentru oprirea binomului Plahotniuc-Dodon și restabilirea democrației și a statului de drept în RM, pavăză pentru drumul nostru către Unirea Basarabiei cu România. Urmează încă un pas”, a scris liberalul.

Reprezentanții partidelor din viitorul bloc ACUM nu au comentat deocamdată subiectul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram