‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriA fost depistat motivul pieirii în masă a albinelor în Turcia

A fost depistat motivul pieirii în masă a albinelor în Turcia

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Asociația Apicultorilor din Turcia este preocupată de moartea în masă a albinelor. În acest context, reprezentanții Asociației au făcut apel la Ministerul Agriculturii și Silviculturii din Turcia, scrie agroxxi.ru.

Potrivit șefului Asociației, Zia Shahin, după efectuarea unei analize aprofundate, experții au identificat două motive ce au cauzat moartea în masă a albinelor. Primul motiv și cel mai important sunt pesticidele, care sunt folosite în special în câmpurile de porumb din Adana și Chukurov și la cultura bumbacului în Urfa.

Al doilea motiv este schimbarea climatică globală și nectarul insuficient.

„Situația este foarte gravă. Anul acesta au murit foarte multe albine. Apicultorii bat alarma și așteptăm de la Minister suport. Sperăm să întrepindă măsuri pentru reglementarea utilizării excesive a pesticidelor, deoarece în lume utilizarea excesivă este practic interzisă”, a spus Shahin.

Situația devine alarmantă nu doar în Turcia, cazuri similare au fost înregistrate în acest an în unele țări UE, Ucraina și Moldova.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›