Ştiri

Sursa imaginii: gov.md

Ştiri / Social

09 Dec. 2018 / 11:31

Bradul pentru Târgul de Crăciun a ajuns la Chişinău

Pomul de sărbătoare, adus din munţii Bucovinei, a ajuns sâmbătă la Chişinău. Bradul are o înălţime de circa 20 de metri şi va fi decorat cu peste 46 de mii de luminiţe LED.

Pomul de Crăciun a fost transportat pe artera principală a capitalei, bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, însoţit de un alai format din orchestră, Moşi Crăciuni şi călăreţi. Astfel, în premieră, ceremonia de aducere a bradului s-a desfăşurat ca în marile oraşe europene.

„Acest lucru înseamnă că şi oraşul Chişinău se aliniază la capitalele europene. Îmi pare bine că al doilea an consecutiv pomul de Crăciun este oferit cu multă generozitate de către prietenii şi colegii noştri din România. Acesta este încă un simbol care arată legătura strânsă dintre Republica Moldova şi România”, a spus prim-ministrul.

Pavel Filip a menţionat că avem nevoie de mai mult pozitivism, de mai multe evenimente frumoase, avem nevoie ca oamenii sa-şi ia un răgaz ca să se odihnească şi să se bucure „Acasă de Crăciun”.

Lucrările de decorare a bradului de Crăciun au început dis-de-dimineaţă. Acesta urmează să fie împodobit cu globuri, ghirlande şi cu peste 46 de mii de luminiţe şi va fi principala atracţie a Târgului de Crăciun din preajma Palatului Naţional „Nicolae Sulac”. Oamenii spun că aşteaptă cu nerăbdare deschiderea Târgului pentru a savura bucuria sărbătorilor de iarnă, relatează Mesager.

Majoritatea trecătorilor s-au arătat entuziasmaţi de frumuseţea bradului şi nerăbdători să înceapă evenimentele preconizate pentru Târgul de Crăciun.

 „Brad natural, frumos”. Sper să avem sărbători cât mai frumoase, trăim aproape şi o să venim”. „E frumos bradul, numai că trebuia mai devreme deschiderea, ca în ţările europene, acolo Târgurile de Crăciun sunt deschise de demult”. „Este minunat bradul, bogat, dar în general nu este bine să tăiem brazii”. „Ce mai trebuia acest brad dacă este în Piaţa Marii Adunări Naţionale, trebuie de mai economisit şi aşa viaţa e grea”, au spus oamenii.

Târgul de Crăciun va fi inaugurat pe data de 15 decembrie şi va fi deschis până pe 15 ianuarie. Cea de-a doua ediţie vine cu multe surprize. Nu va lipsi caruselul veneţian, dar şi cel mai mare patinoar din ţară. Vor fi amenajate mai multe zone, iar pe una dintre acestea va fi deschisă Căsuţa lui Moş Crăciun. Cu susţinerea Guvernului, la târg vor fi invitaţi peste 5000 de copii din familii defavorizate, inclusiv micuţii din regiunea transnistreană. Pentru organizarea târgului autorităţile vor cheltui în jur de opt milioane de lei.  

Între timp şi la Soroca a fost instalat un brad natural de toată frumuseţea, de peste 20 de metri. Acesta a  crescut în ograda unei familii din raion mai bine de 45 de ani şi a costat autorităţile locale 15 mii de lei. Cu ocazia inaugurării bradului, la Soroca va fi organizat un spectacol în aer liber.

Comentarii