(foto) Postul vamal „Ocnița – feroviar” a fost dotat cu un scanner performant de 4,5 milioane de dolari

sv1_6263

Postul vamal „Ocnița – feroviar” dispune de unul dintre cele mai performante scannere existente actualmente pe piață. Este vorba despre sistemul de scanare „Nuctech TMRF 6010”, destinat inspectării mărfurilor transportate pe cale feroviară.

Datorită parametrilor tehnici superiori, instalația permite detectarea tuturor tipurilor de bunuri nedeclarate din garnitura de tren aflată în mișcare, indiferent de modalitatea tăinuirii sau camuflării.

Scanerul este donat de către Guvernul Republicii Populare Chineze în cadrul unui proiect de asistență tehnică cifrat la 5,7 milioane de dolari. Tot în cadrul aceluiași proiect, postul vamal „Aeroportul Internațional Chișinău” a fost dotat, în luna mai, cu un scanner de model „Nuctech TMXT 2080AD” pentru inspectarea bagajelor de cală. Astfel, pentru construcția scannerului de la Ocnița au fost alocate 4,5 milioane dolari, iar instalarea celui de la aeroport a costat 1,2 milioane dolari.

Proiectul a fost realizat în baza Acordului interguvernamental dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză, încheiat la 10 iulie 2013 și schimbului de note dintre guvernele celor două state din data de 13 octombrie 2016 și 10 noiembrie. Contractul privind livrarea și instalarea echipamentelor a fost semnat la Chișinău, de către Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și Consilierul economico-comercial al Ambasadei Chinei la Chișinău, Song Xuejun, în data de 11 noiembrie 2017.

Primul scaner staționar a fost donat de către Guvernul Republicii Populare Chineze în anul 2015, fiind instalat în postul vamal „Leușeni”.

sv1_6263 sv1_6270

sv1_6133

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente