/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

China a donat Republicii Moldova un scaner performant care permite detectarea bunurilor nedeclarate din garnitura de tren

missing
09 decembrie 2018, ora 15:20

Guvernul Republicii Populare Chineze a donat Republicii Moldova un scaner performant. Este vorba despre sistemul Nuctech TMRF 6010, destinat inspectării mărfurilor transportate pe cale feroviară, care a fost instalat la postul vamal „Ocnița – feroviar”. Instalația permite detectarea tuturor tipurilor de bunuri nedeclarate din garnitura de tren aflată în mișcare. 

Scanerul este donat în cadrul unui proiect de asistență tehnică estimat la 5,7 milioane de dolari. În cadrul aceluiași proiect, postul vamal „Aeroportul Internațional Chișinău” a fost dotat, în luna mai, cu un scanner de model Nuctech TMXT 2080AD pentru inspectarea bagajelor de cală.

Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a menționat că extinderea fluxurilor comerciale implică în mod inerent și creșterea eventualelor riscuri de fraudare. De aceea, este important ca Vama să-și diversifice instrumentele de control și să prevină potențialele prejudicii sau amenințări pentru securitatea regional, scrie IPN.

Ambasadorul Chinei în Moldova, Zhang Yinghong, susține că furnizarea echipamentelor de inspecție vamală constituie rezultatul cooperării ambelor părți, Moldova și China, în cadrul unui proiect de importanță majoră. Implementarea proiectui va permite accelerarea tranzitului transfrontalier, combaterea contrabandei și colectarea integrală a veniturilor la buget.

Proiectul a fost realizat în baza Acordului interguvernamental dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză. Primul scaner staționar a fost donat de către Guvernul Republicii Populare Chineze în anul 2015, fiind instalat în postul vamal „Leușeni”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram