/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Manifestații în Franța. Poliţia a intervenit în forţă pentru a opri protestatari ce încercau să se apropie de Palatul Elysee

missing
08 decembrie 2018, ora 15:16

Autorităţile franceze au mobilizat aproape 90.000 de membri ai forţelor de ordine, inclusiv aproximativ 8.000 ofiţeri şi 12 vehicule blindate la Paris, înaintea noii serii de proteste de sâmbătă, organizate de Mişcarea „Vestelor Galbene”, care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi.

În timpul manifestațiilor, un bărbat a fost lovit de o maşină care încerca să treacă printre protestatarii aflaţi în faţa unui magazin din localitatea Morières-les-Avignon din sud-estul Franţei, scrie Mediafax. Bărbatul, care are între 50 şi 60 de ani, a fost transportat la spital.

Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi au împins înapoi cu scuturile mai mulţi protestatarei ce încercau să se apropie de Palatul Elysee de la Paris, sediul Preşedinţiei Franţei. Protestatarii au încercat iniţial să mărşăluiască pe bulevardul Champs-Elysees spre Palatul Elysee, însă au fost opriţi de forţele de ordine. În aceste condiţii, un grup de câteva sute de manifestanţi au pătruns pe străzile adiacente în încercarea de a evita de cordonul de poliţie, însă au fost de forţele de ordine cu gaze lacrimogene.

O serie de muzee, inclusiv Luvru, cât şi Turnul Eiffel, au fost închise înainte de protestele antiguvernamentale.

După două săptămâni în care au fost blocate şosele, sâmbăta trecută, la Paris, protestele au devenit cele mai violente din ultimii 50 de ani. Franţa a fost şocată de imaginile care au surprins protetatari cu cagule îm confruntări cu forţele de ordine. Arcul de Triumf a fost vandalizat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram