/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ O cursă aeriană spre Moscova a fost anulată. Zeci de pasageri stau de dimineață pe Aeroportul Internațional Chișinău

missing
08 decembrie 2018, ora 17:25

Mai mulți pasageri ai unei curse aeriene spre aeroportul Vnukovo din Moskova, operată de compania FlyOne, stau de dimineață în Aeroportul Internațional Chișinău pentru că zborul spre destinație a fost inițial amânat de două ori, iar mai apoi a fost anulat. Oamenii sunt nemulțumiți și spun că și-au pierdut biletele pentru alte zboruri pe care le aveau programate de la Moscova spre alte destinații. În plus, pasagerii spun că li s-au perceput taxe inclusiv pentru transportarea bagajelor, însă compania le-ar fi refuzat returnarea costului. Contactată de TV8, reprezentanta companiei FlyOne a menționat că returnarea banilor pentru bagaje se va face împreună cu taxa pentru bilet, dacă acest lucru va fi solicitat de client, în cazul în care acesta refuză să zboare cu o altă cursă spre destinație.

Constanta Dohotaru, o femeie care urma să zboare cu această cursă spre Moscova, spune că se află de mai mult de 8 ore la Aeroport și urmează să mai aștepte încă 4 ore până la următorul zbor. 

Vasile, o altă persoană care, la fel, urma să zboare spre Moscova, susține că la ora 21.30 avea planificat un alt zbor de la Moscova spre o altă destinație. „Eu de jumătate de an aveam planificată vacanța, la ora 21.30 urma să zbor cu altă cursă din Moscova… Ne-au spus pur și simplu „luați-vă bagajele și la revedere, cine vrea las-să zboare mâine, cine nu – să rămână pe noapte”, spune bărbatul. El a menționat că a solicitat explicație în scris de la companie, dar că i-ar fi fost refuzat acest lucru.

Contactată de TV8, Olga, operator la compania FlyOne susține că motivul anulării cursei au fost modificările în rotațiile flotei, cauzate de necesitatea efectuării testării tehnice regulate a aeronavei, neconfirmată din timp. Potrivit ei, siguranța zborului se consideră scop prioritar al companiei. Reprezentanta companiei a menționat că banii pentru bilete și bagaje nu se restituie imediat, dar după ce solicitantul depune o cerere care este expediată specialiștilor și trebuie să aștepte confirmarea. „Se propune modificarea zborului în următoarele șapte zile cu compania FlyOne sau se propune rambursarea totală a costului biletului”, susține Olga. Operatorul companiei spune că pasagerii pot plasa pe site-ul companiei toate reclamațiile și nemulțumirile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram