01:40:43 25.04.2024
Stiri

Momente din viață în care trebuie să TACI DIN GURĂ

Știri 07.12.2018 07:30 Vizualizări2073 Autor: Ziarul National
Momente din viață în care trebuie să TACI DIN GURĂ sursa: google.ro


Este posibil să te fi aflat în situația în care să fi spus ceva ce ai regretat aproape imediat. Tocmai de aceea, este bine să știi situațiile în care ar trebui să taci din gură pentru a evita momentele neplăcute.

1. Când nu ai nimic de spus

Discuțiile mărunte sunt o modalitate obișnuită pentru a rupe tăcerile apăsătoare. Totuși, când nu este nimic de spus nu ar trebui să te simți obligat să vorbești.

2. Când ești dominat de emoții negative puternice

Nimeni nu ar trebui să fie obligat să vorbească cu ceilalți când trece printr-o perioadă mai proastă. Emoțiile negative influențează profund ceea ce spui, motiv pentru care discuțiile pot degenera.

3. Când ești într-o activitate

Când nu ai nimic inteligent de spus, atunci taci din gură mai ales dacă ai multe de făcut și ți-ai irosi timpul vorbind.

4. Când vorbele tale pot deranja pe cineva

Nu vorbi niciodată rău despre cineva. Astfel de vorbe nu te vor ajuta nici pe tine și nici pe acel cineva. Mai ales dacă persoana în cauza îți este amic, iubită, rudă sau coleg de muncă.

5. Când nu știi toate amănuntele

Harlan Ellison, unul dintre cei mai prolifici autori, a spus: „Nu ai dreptul la o opinie. Ai dreptul să exprimi o opinie informată”. Nimeni au ar trebui să fie ignorant. Chiar dacă mulți oameni s-ar putea să nu fie de acord cu o asemenea afirmație, totuși este corectă.

6. Când trebuie să asculți

Nu mulți oameni sunt capabil să asculte cu atenție. Cei mai mulți preferă mai degrabă să fie ascultați, așa că nu sunt atenți la ce li se spune.

7. Când ești ironizat

În general, oamenii vor să fie plăcuți de semenii lor, iar atunci când cineva te respinge fără motiv te simți rănit. Și nu mulți pot rămâne indiferenți când sunt agresați. Tocmai de aceea, când ești „atacat verbal” pune punct discuției întrucât singurul scop al interlocutorului este să te ironizeze.

8. Când încerci să schimbi un comportament anume

Este greu să înlocuiești un obicei nesănătos, este nevoie de multă voință și muncă. Obiceiurile sunt acțiuni pe care le faci fără să te gândești, iar dacă vrei, de exemplu, să schimbi modul în care vorbești cu ceilalți cel mai bine este să păstrezi tăcerea până când înveți cum să te controlezi.

9. Când simți că vorbele tale îl rănesc pe interlocutor

Când ești în mijlocul unei discuții aprinse sunt șanse mari să spui ceva ce vei regreta mai târziu. Dacă te oprești și te gândești la consecințele vorbelor tale, vei putea să te oprești înainte să spui ceva ce îl va răni pe partenerul de discuție.

10. Când ai senzația că te vei face de rușine

Mai ales dacă vorbele au fost înțelese altfel decât ai vrut tu. Pentru a evita astfel de momente jenante, gândește-te de două ori înainte de a deschide gura.

Sursa: sfatulparintilor.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md