16:49:09 20.04.2024
Stiri

Maia Sandu, despre plângerea PD la CEC, potrivit căreia PAS ar fi încălcat legislația electorală: „Hoțul simte că-i arde căciula”

Politică 07.12.2018 12:22 Vizualizări2352 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, despre plângerea PD la CEC, potrivit căreia PAS ar fi încălcat legislația electorală: „Hoțul simte că-i arde căciula”


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, consideră ridicole învinuirile Partidului Democrat, potrivit cărora acest partid, dar și PPDA și PSRM ar fi furat startul campaniei electorale.

Mai exact, potrivit democraților, cele trei partide și-ar fi înaintat deja candidați în circumscripții electorale și ar împărți pliante informative cetățenilor.

Maia Sandu remarcă faptul că din cele cinci exemple oferite de PD, ca fiind încălcări ale legislației, „doar unul singur se referă la PSRM și, surpriză, niciunul la PD, nemaivorbind de alte partide, inclusiv conduse de pușcăriabili”.

„Asta în contextul în care atât PSRM, cât și PD merg prin sate cu saci de cartofi, mituind alegătorii și oferind pomeni electorale, lucru expres interzis în lege”, răspunde Maia Sandu.

Vedeți întreaga reacție a Maiei Sandu la învinuirile PD mai jos:

„Hoțul simte că-i arde căciula!

Frica animalică a PD-ului de a pierde puterea în urma alegerilor parlamentare și instrumentele polițienești, anticetățenești și ridicole utilizate împotriva opoziției scot în vileag natura totalitară a acestui regim. Din comunicatul lor de presă, reiese că singura crimă în acest stat este sa le fii concurent electoral. Mai mult decât atât, prin acest comunicat, instituțiilor statului li se sugerează de facto să acționeze în sensul luării unor măsuri punitive împotriva oponenților politici ai PD-ului.

Învinuirea opoziției proeuropene precum că, prin „distribuirea de prospecte, calendare, crearea paginii web acum.md”, ar realiza „acţiuni de agitaţie electorală, desfăşurate înainte de termen”, denotă un nihilism juridic obraznic din partea Partidului Democrat. Conceptul de „agitație electorală” este definit explicit în cadrul legislației electorale (art.1 din Codul electoral) și nicio acțiune menționată în acest comunicat, întreprinsă de membrii și simpatizanții celor două partide, nu se circumscrie nici pe departe noțiunii de „agitație electorală”. Nici legislația națională, nici barem cea internațională nu interzice promovarea propriei imagini în afara campaniei electorale. Într-o democrație e firesc să ai site-uri proprii și să tipărești materiale de informare a populației. Însă PD vrea să devină partid unic și să utilizeze toate instituțiile statului pentru a bloca orice tip de comunicare.

Încercarea PD-ului de a echivala agitația electorală cu o simplă informare a populației urmărește împiedicarea de facto a opoziției de a comunica cu cetățenii acestei țări. În condițiile în care PD-ul deține monopolul asupra televiziunilor și mass-mediei din Republica Moldova, acestea zilnic manipulând opinia publică prin minciuni de sorginte propagandistică, încercarea de a interzice tipărirea și distribuirea unor materiale de informare reprezintă anihilarea luptei politice ca atare. Sau în Republica Moldova să vorbești cu cetățenii devine deja interdicție? Dacă ar putea, Plahotniuc ne-ar interzice în genere să deschidem gura.

Referitor la deplasările peste hotare ale liderilor partidelor care au anunțat despre crearea viitorului Bloc ACUM, precizăm că toate acestea sunt perfect legale și transparente. Cu această ocazie, informăm opinia publică că săptămâna viitoare liderii PAS și Platformei DA se vor afla la Strasbourg, la ultima ședință plenară a Parlamentului European și vor informa europarlamentarii despre derapajele pe care continuă să le comită regimul dictatorial de la Chișinău.

Observăm că din cele 5 exemple oferite de PD, doar unul singur se referă la PSRM și, surpriză, niciunul la PD, nemaivorbind de alte partide, inclusiv conduse de pușcăriabili. Asta în contextul în care, atât PSRM, cât și PD merg prin sate cu saci de cartofi, mituind alegătorii și oferind pomeni electorale, lucru expres interzis în lege.

Plahotniuc, hoțul principal din Republica Moldova, este atât de speriat, încât se face de râs”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md