(foto, video) Cine sunt câștigătorii Galei Laureaților Fotbalului Moldovenesc 2018

gala

Federația Moldovei de fotbal a desemnat laureații anului fotbalistic 2018. Cel mai bun jucător al anului a fost desemnat căpitanul echipei naționale, Alexandru Epureanu, care evoluează la clubul Istanbul Turcia.

Laureaţii anului fotbalistic 2018, au fost desemnaţi în urma unui sondaj petrecut în rândul a peste 100 de specialişti, membri afiliați ai FMF – cluburi participante în campionatul Moldovei, asociaţii raionale, municipale și de profil, membri ai Comitetului Executiv, reprezentanți ai comitetelor centrale, intermediari.

Pentru a cincea oară, la fel ca în 2007, 2009, 2010 și 2012, cel mai bun jucător al anului a fost desemnat Alexandru Eeupureanu, fundașul selecţionatei Moldovei şi al clubului Istanbul Turcia. El a totalizat a totalizat 339 puncte. Pe locul doi, cu 275 p., s-a plasat Alexandru Gațcan, mijlocașul selecţionatei Moldovei şi al clubului FC Rostov, iar pe trei – Artur Ioniță, Cagliari Italia, 237 p.

MD-BY-87

Alexei Koșelev(selecționata Moldovei și Fortuna Sittard, Olanda, 546 puncte) a fost desemnat cel mai bun portar. El i-a devansat pe Serghei Pașcenco (Sheriff Tiraspol, 212 p.) și Stanislav Namașco (Zeta Muntenegru, 157 p.).

koseliocv

Alexandru Epureanu (Istanbul Turcia, 444 p.) a fost ales cel mai bun fundaş, iar pe locurile 2-3 s-au plasat Veaceslav Posmac (Sheriff Tiraspol, 377 p.) și Oleg Reabciuk (Porto Portugalia, 99p.).

epureanu

Artur Ionița (Cagliari Italia, 349 p.) a devenit cel mai bun mijlocaş, întrecându-i pe jucătorii Alexandru Gațcan (Rostov Rusia, 347 p.) şi Cătălin Carp (Ufa Rusia, 81 p.)

ionita

Radu Gînsar (Hapoel Haifa Israel, 383 p.) a fost votat cel mai bun atacant, el fiind urmat de Vitalie Damașcan (Sheriff Tiraspol, 281 p.) şi Vladimir Ambros (Petrocub-Hîncești, 227 p.).

6th October 2017, Aviva Stadium, Dublin, Ireland; FIFA World Cup Qualification, Republic of Ireland versus Moldova; Radu Gînsari of Moldova stretches prior to kickoff (Photo by Peter Fitzpatrick/Action Plus via Getty Images)

Premiul pentru cel mai bun golgheter al Campionatului Moldovei, ediţia 2018, i-a revenit lui Vladimir Ambros de la Petrocub-Hîncești, cu 12 goluri.

28971

Cel mai frumos gol al anului a fost marcat de Sergiu Istrati de la Sfîntul Gheorghe Suruceni pentru golul marcat în poarta echipei Sheriff (votat de 37% de participanți la sondaj).

Tehnicianul echipei Petrocub-Hîncești, Lilian Popescu, a devenit cel mai bun antrenor al anului 2018 (333 p.), pe locul 2 s-a clasat Alexandru Spiridon (selecționerul Moldovei, 311 p.), iar pe 3 – Veaceslav Rusnac (Milsami Orhei, 246 p.).

lilian-popesku-pokidaet-post-glavnogo-trenera-sherifa

Cel mai bun stranier în campionatul Moldovei a fost ales Zigyi Badibanga de la Sheriff Tiraspol. El a acumulat 550 de puncte, devansîndu-și colegii de la club Iurii Kendîș (106 p.) și Mateo Susic (95 p.).

ziguy_badibanga

Vitalie Damașcan (Torino Italia, 441 p.) a fost desemnat cel mai bun tânăr jucator în 2018. Pe celelalte locuri s-au clasat Oleg Reabciuk (Porto Portugalia, 129 p.) și Ion Nicolaescu (Șahtior Soligorsk, Belarus, 91 p.). Vitalie Damașcan a primit în această zi și premiul „Simpatia Publicului”, el fiind ales cel mai bun jucător în versiunea fanilor. Pe locurile 2-3 la această nominalizare s-au clasat Alexandru Epureanu și Artur Ionița.

866772-24232645-1548716365164536-2208340472933974773-n

Cea mai bună echipă între veterani a fost desemnată – Geotermal Chilșinău.

Petrocub-Hîncești a cucerit Premiul Fair Play, iar cel mai bun arbitru al anului 2018 a fost desemnat Piotr Stoianov. De asemenea, în semn de recunoștință față de lucrul pe care l-au făcut pe parcursul anilor Svetlana Patraș, Vitalie Gorbatov și Igor Șașkii au primit câte un fanion comemorativ de la forul european de fotbal UEFA. Tustrei au activat pe parcursul anilor ca arbitri de fotbal ajungând să lucreze ca arbitri FIFA și să deservească meciuri internaționale.

Iată cine sunt laureaţii altor premii instituite de FMF în anul 2018: UNICEF, Administrația Națională a Penitenciarilor a Ministerului Justiției, Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova și Ministerul Afacerilor Interne – premii „Pentru aportul la dezvoltarea fotbalului”.

Tradițional, forul de specialitate i-a premiat pe veteranii fotbalului moldovenesc, care au adunat în trecut mii şi mii de oameni în tribunele stadioanelor din Moldova.

Laureat al „Premiului Nicolae Simatoc”, ediția IV, pentru performanța de a fi primul jucător moldovean, după Nicolae Simatoc, care a jucat în campionatul României, a devenit Alexandru Guzun. S-a întâmplat în perioada 1992-1994 când Alexandru Guzun a bifat 31 de meciuri la Rapid București. Premiul a fost înmânat de către Octavian Țîcu, doctor în istorie la Academia de Științe a Moldovei și Boris Boguș, profesor universitar la Universitatea de Stat a Moldovei.

În fotbalul feminin, Anastasia Toma componentă la echipa FC Famagusta Cipru și la selecționata feminină a Moldovei, a fost aleasă cea mai bună jucătoare, iar Cristian OBADĂ (Autobergamo Deva, România şi selecţionata Moldovei) a fost votat cel mai bun jucător în futsal.

Cel mai bun jucător în fotbalul de plajă a fost votat Alexei Capsamun de la echipa Olimpia-Stels Bălți și selecționata Moldovei. În fotbalul-tenis – Alina Miron de la Clubul Sportiv Petrești a fost numită cea mai bună jucătoare.

Taguri: #FMF
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente