‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 21 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUn importator din Germania, interesat să achiziționeze peste 100 de tone de prune moldovenești

Un importator din Germania, interesat să achiziționeze peste 100 de tone de prune moldovenești

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Prunele moldovenești sunt tot mai solicitate de consumatorii germani, iar dovadă a acestui fapt este și prezența unui importator din Germania, care asistat de Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova, a vizitat mai mulți producători de fructe proaspete din Moldova și a discutat despre livrările de fructe în Germania începând cu anul viitor.

Prezent la Conferința Națională Businessul Fructelor, care s-a desfășurat în perioada 6-7 decembrie curent, Kurt Halder, a menționat că reprezintă o compania importatoare de fructe și legume proaspete din Germania, care are circa 200 de producători membri. A venit în Moldova pentru a vizita personal companiile moldovenești ce produc fructe și a rămas impresionat de calitatea prunelor pe care le-a văzut în depozite.

„Importăm doar produse agricole certificate GLOBAL G.A.P și GRASP. În general, consumatorii germani preferă produsele agricole locale, dar în afara sezonului, noi importăm fructe și legume din alte state. Anterior, am văzut prunele moldovenești în Balcani și am rămas impresionat de calitatea lor, iată de ce în 2018 am importat un lot cu titlul de test și am fost mulțumit. Pe parcursul vizitei în Republica Moldova m-am întâlnit cu producători de prune și am văzut că în depozitele frigorifice mai sunt prune de calitate, în timp ce producătorii germani sau cei din Balcani nu mai dispun de prune. Eu sunt mulțumit de ceea ce am văzut și sper să reușim să procurăm în sezonul următor cel puțin 100 de tone de prune produse în Republica Moldova”, a precizat Kurt Halder.

Importatorul german a menționat că compania pe care o reprezintă este interesată și de importul de cireșe de soiuri tardive, care sunt disponibile în Moldova când în Germania se încheie sezonul cireșelor.

Pentru a livra pe piața Germaniei, produsele agricole trebuie să corespundă specificațiilor tehnice agreate, să demonstreze siguranța alimentului și să corespundă cu cerințele rețelelor privind reziduurile de pesticide, care sunt mai severe decât cele ale Uniunii Europene.

Menționăm că, Republica Moldova deține în prezent 22,5 mii hectare de prun. În 2018 fermierii au recoltat circa 115 mii tone de prune, dintre care 47,5 mii tone au fost exportate. Uniunea Europeană a oferit Republicii Moldova o cotă pentru exportul de 10 mii tone de prune pe an, fără taxe vamale. În luna octombrie, exportatorii moldoveni au depășit deja cota de export pe piața europeană, iar până la 31 octombrie 2018 erau deja exportate în UE peste 12.200 tone de prune, inclusiv 220 de tone în Germania.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›