Ştiri

Sursa imaginii: gov.md

Ştiri / Regional

06 Dec. 2018 / 17:34

Peste 30 de kilometri de drumuri, reparate în raionul Rezina

S-au bucurat de suportul din partea statului, dar au contribuit şi personal pentru că mai multe drumuri din satul lor să fie reparate. Vorbim despre locuitorii satul Echimăuţi, raionul Rezina, care acum, la sfârşit de an, sunt fericiţi că nu mai trebuie să meargă prin gropi şi noroi. În cadrul proiectului guvernamental „Drumuri bune pentru Moldova”, satele raionului Rezina au beneficiat de un suport de 65 de milioane de lei, din care au fost reparate zeci de tronsoane de drum, pe o distanţă totală de 32 de km, relatează Mesager.

În satul Echimăuţi, din banii oferiţi de proiectul Drumuri bune pentru Moldova a fost reparat un tronson de un kilometru. Alte drumuri din sat au fost renovate prin contribuţia financiară a primăriei locale şi sătenilor.

„În programul guvernamental drumuri bune am reuşit de la gimnaziu din centrul localităţii până la ieşirea satului două milioane şi jumătate dintre care un milion şi jumătate de la Guvern şi un milion de la Consiliul raional. S-a mai reuşit a face prin localitate variantă albă în jur de 4 km, cu suportul cetăţenilor. Ei o parte şi primăria două părţi. În total în jur de 180 de mii de lei, dorim mai departe să continuăm cu drumul central până la ieşire, adică să ne unim cu satul Cineşeuţi, adică e un drum central care leagă centrul raional cu localitatea noastră”, a declarat primarul de Echimăuţi, Igor Marcu.

Localnicii spun că sunt mulţumiţi de lucrările executate până în prezent, dar şi-ar dori mai multe drumuri bune în sat.  

„Noi mulţumim foarte frumos primăriei, raionului... noi astăzi avem o plăcere de a merge pe drumurile acestea, foarte rău era mergeam cu pantalonii suflecaţi, şi prin bolotă şi prin ce vrei”, a spus un locuitor.

„Iată amu şi ploua şi nu e glod e bine pe traseu ar fi de dorit să se facă până în deal la biserică şi până la marginea satului”, a declarat o locuitoare din Echimăuţi.

Alte 82 de milioane de lei au fost obţinute de Consiliul raional din fondul de dezvoltare regională. Banii au fost investiţi în drumurile care unesc punctele turistice ale raionului cu drumurile naţionale.

„Anul trecut am avut doar trei km, în asfalt reparaţi. 32 de km anul acesta, evident că avem încă foarte multe drumuri care necesită a fi reparate şi vom continua în proiectul „Drumuri bune”. Evident că oamenii aşteaptă, pentru anul viitor ne planificăm să avem peste 40 de km în asfalt reparaţi”, a spus preşedintele raionului Rezina, Eleonora Graur.

În cadrul Programului naţional „Drumuri Bune pentru Moldova” au fost reabilitate în acest an aproape 1.200 de km de drumuri locale din 1.200 de localităţi. Suma totală a investiţiilor este de şase miliarde de lei. În 2019,  vor fi renovate alte circa 2600 de kilometri în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova II”.

Comentarii