16:41:12 24.04.2024
Stiri

FOTO // Femeia care a învins moartea! Gest EMOȚIONANT al medicilor de la Spitalul Nr.1 din Chișinău

Social 06.12.2018 09:50 Vizualizări2866 Autor: Ziarul National
FOTO // Femeia care a învins moartea! Gest EMOȚIONANT al medicilor de la Spitalul Nr.1 din Chișinău Facebook


O tânără de nici 35 de ani, care are acasă doi copii mici, a fost salvată din ghearele morții de către medicii de la Spitalul Clinic Municipal nr.1. Astăzi, după ce s-a aflat în comă aproape două săptămâni, ea poate spune că s-a născut a doua oară.

Când s-au asigurat că femeia este bine, oamenii în halate albe i-au făcut o surpriză de proporții pe 5 decembrie, când Zinaida, originară din raionul Ungheni, a împlinit 35 de ani pe patul de spital.

Medicii s-au dus la ea în salon cu baloane și tortă, fapt care a emoționat-o enorm pe Zinaida.

Povestea tulburătoare a Zinaidei din raionul Ungheni, mamă a doi copii, a început pe 13 noiembrie 2018 când, în urma unei intervenții, starea pacientei s-a complicat grav și a fost transferată prin serviciul AVIASAN din raionul Ungheni în IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1, într-o stare extrem de gravă.

Femeia se afla în comă de gradul IV, șoc septic, sepsis, sindrom de disfuncție multiplă de organe, pneumonie septică, sindrom de detresă respiratorie acută, insuficiență hepatorenală, edem cerebral, sindromul coagulării diseminate a sângelui.

„Timp de 10 zile, pacienta s-a aflat în comă, fiind consultată de diverși specialiști, sub tratament intensiv multimodal, investigată multidirecțional, ce a acoperit tot spectrul de patologii. Astăzi, după 20 de zile petrecute în secția Reanimare, Zinaida își sărbătorește cea de-a 35-a iarnă cu prietenii și salvatorii săi, cărora le-a mulțumit cu lacrimi în ochi. Tot astăzi, Zinaida a fost transferă în secția de profil pentru a continua tratamentul și reabilitarea necesară și arde de nerăbdare să își stângă cât mai curând la piept cei doi copii, care o așteaptă acasă. La mulți ani îi urăm și noi, întreg colectivul IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1, urându-i multă sănătate, fericire în familie și să fie la fel de puternică și luptătoare, precum a demonstrat”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Spitalului nr.1 din Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md