22:11:25 28.03.2024
Stiri

DOC // REDISTRIBUIRE a banilor din bugetul de stat: Guvernul alocă încă 400 de milioane de lei pentru „Drumuri bune” și taie 500 de milioane de la Sănătate

Economie 06.12.2018 10:21 Vizualizări1501 Autor: Ziarul National
DOC // REDISTRIBUIRE a banilor din bugetul de stat: Guvernul alocă încă 400 de milioane de lei pentru „Drumuri bune” și taie 500 de milioane de la Sănătate


Guvernul a aprobat o decizie redistribuie Alocaţiile aprobate între ministere și alte instituţii bugetare au fost redistribuite, ieri, de Guvern, ca urmare a reorganizării structurale a administraţiei publice centrale subordonate Guvernului sau a reducerii finanțării externe.

Astfel, au fost realocate cheltuielile neexecutate pentru programe din sectorul infrastructurii drumurilor, finanțate din împrumuturile Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Băncii Europene de Investiții și din granturile Comisiei Europene, din motivul rezilierii contractelor, semnate anterior cu companiile de construcție a drumurilor, urmare a nerespectării condițiilor contractuale.

Prin urmare, Guvernul a alocat încă 400 de milioane de lei pentru Programul de reparație periodică a drumurilor publice naționale, locale, comunale și a străzilor, inclusiv pentru Programul „Drumuri bune pentru Moldova”, pentru a acoperi o parte din diferența dintre volumul alocațiilor aprobate în buget pentru anul 2018 în sumă de 1,47 de miliarde de lei.

Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, i-a fost diminuat bugetul cu 5 milioane de lei din cauza nevalorificării mijloacelor prevăzute pentru achiziționarea ambulanțelor. „În rezultatul redistribuirilor de alocații operate, volumul total al resurselor și cheltuielilor aferente proiectelor finanțate din surse externe se diminuează cu 500 mil. lei, majorându-se respectiv, volumul cheltuielilor din resurse generale”, se arată în nota explicativă a hotărârii de Guvern.

În schimb, bugetul Ministerului Afacerilor Interne a fost majorat 1,95 de milioane de lei din contul reducerii cu suma respectivă a bugetului Serviciului de Protecție și Pază de Stat.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md