12:44:13 20.04.2024
Stiri

Maia Sandu îi ATENȚIONEAZĂ pe reprezentanții PLDM și PL că „PORTIȚA se va închide în curând”

Politică 06.12.2018 10:40 Vizualizări3188 Autor: Ziarul National
Maia Sandu îi ATENȚIONEAZĂ pe reprezentanții PLDM și PL că „PORTIȚA se va închide în curând”


Negocierile dintre Blocul electoral „ACUM”, pe de o parte, și cu Partidul Liberal (PL) și Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), pe de altă parte, în privința înaintării candidaților comuni în circumscripții, nu s-au materializat cu nimic deocamdată. Acest lucru a fost recunoscut de președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Mai mult, politiciana afirmă că „portița” acestor negocieri ar putea să se închidă, deoarece rămâne tot mai puțin timp până la anunțarea candidaților.

„Discutăm în continuare, dar timpul ne presează și mă tem că portița se va închide în curând, dacă nu se va veni cu niște propuneri raționale din partea acestor două partide (PLDM și PL n.r.), dar deocamndată mai discutăm”, a precizat Maia Sandu.

Lidera PAS a mai adăugat că discuțiile nu au avansat după ce în fruntea PL a fost ales Dorin Chirtoacă în locul lui Mihai Ghimpu: „Am participat doar la o singură întâlnire. La celelalte întâlniri înțeleg că a fost și dl Chirtoacă acolo, deci el a fost parte din proces, nu e o schimbare pentru procesul de discuții. Acum nu știu dacă asta va avea vreun impact asupra deciziei PL în genere”.

Sursa citată s-a referit și la apariția Convenției Euro-Unioniste, care intenționează să atragă voturile cetățenilor care nu vor vota pentru Blocul „ACUM”. Întrebată dacă exponenții curentului unionist se vor regăsi pe lista Blocului „ACUM”, Sandu a spus: „Noi suntem deschiși și sunt deja oameni care au depus actele, oameni care sunt promotori deschiși ai unionismului. Prin crearea unei formațiuni noi, nu faci decât să divizezi electoratul de pe dreapta și nu suntem la prima experiență. Pe dreapta întotdeauna ne-am confruntat cu problema divizării. Iată acum mai vedem un proiect, care încearcă să divizeze acest electorat”.

Maia Sandu a mai declarat că numele său se va regăsi și într-o circumscripție electorală, dar și pe lista blocului. „O să candidez și pe circumscripții, și pe lista blocului. Dacă mă întrebați unde anume, nu pot să vă spun, pentru că este o decizie pe care o s-o anunțăm împreună cu toți membrii echipei”, a conchis lidera PAS.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md