13:20:54 28.03.2024
Stiri

FOTO // Noi locuințe SOCIALE la Orhei: 500 lei lunar, fără dobândă, timp de 35 de ani

Partide/Comunicate 06.12.2018 12:45 Vizualizări1479 Autor: Ziarul National
FOTO // Noi locuințe SOCIALE la Orhei: 500 lei lunar, fără dobândă, timp de 35 de ani


Lucrările pentru construcția celui de-al doilea bloc de locuințe din Orhei sunt pe ultima sută de metri. Astfel, 16 familii tinere, salariați în sectorul bugetar care activează în raza municipiului, se vor muta în case noi. Inițiativa vine din partea edilului Ilan Șor și are scopul de a motiva tinerele familii și bugetarii să rămână în Orhei, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Orhei.

Potrivit sursei citate, beneficiarii vor primi locuințele, într-un bloc nou cu două nivele, la cele mai avantajoase condiții de pe piață. Aceștia vor trebui să plătească doar costul locuinței, fără dobândă, ceea ce înseamnă 500 de lei lunar, timp de 35 de ani.

Apartamentele dispun de o suprafață de 58,6 de metri pătrați și vor fi date în exploatare în variantă albă. Acestea au geamuri termopan, ușă la intrare, sistem de încălzire autonomă, dar și toate comunicațiile.

Potrivit primarului de Orhei, Ilan Șor, din anul viitor, de proiect vor beneficia nu doar tinerele familii, dar și persoanele mai vârstnice care nu au un loc de trai.

„Cred că cel mai important este că fiecare bugetar, fiecare familie își poate permite să achite 500 de lei pentru a primi propria locuință. Nu pentru chirie, dar pentru a o cumpăra. Acest lucru este foarte important. Planificăm ca din anul viitor să schimbăm acest proiect, pentru ca nu doar bugetarii să aibă parte de astfel de locuințe, dar și alți locuitori mai în vârstă. Considerăm că, în primul rând, trebuie să oferim bugetarilor posibilitatea de a avea o locuință pentru a nu pleca din țară. Scopul acestui proiect este să motivăm cetățenii noștri să nu plece din orașul Orhei din cauza lipsei de spațiu locativ. Dorim ca tinerii specialiști care activează în sectorul bugetar să poată beneficia de o locuință accesibilă, achitând doar 500 lei lunar și să rămână, acasă, în orașul Orhei”, a declarat primarul Ilan Șor.

Proiectul social privind asigurarea unor categorii cu locuințe a fost lansat în luna septembrie 2017, la inițiativa primarului de Orhei, Ilan Șor. Potrivit proiectului, în premieră pentru R. Moldova, beneficiarii programului vor achita, timp de 35 ani, o rată simbolică de doar 500 lei pentru locuință, fără dobândă.

Primăria Orhei a elaborat și aprobat un regulament în baza căruia sunt depuse cereri și sunt acordate locuințele. Noile blocuri sunt construite pe un teren de peste 6 mii metri pătrați, amplasat în cartierul Nordic al municipiului Orhei.

Primii patru beneficiari ai proiectului au primit deja cheile de la noile locuințe în noiembrie anul trecut.

„În prezent, municipiul Orhei este un oraș exemplu pentru R. Moldova în implementarea proiectelor sociale, inclusiv asigurarea familiilor tinere și angajaților bugetari cu locuințe accesibile”, se mai arată în comunicatul de presă al Primăriei Orhei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md