(video) „Hackerii ruși atacă aproape zilnic instituțiile de stat”. Andrian Candu a oferit un interviu unui post de televiziune american

dsd

Speakerul Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, ieri, a fost invitatul unei emisiuni de la postul de televiziune din SUA, i24 News. Politicianul moldovean a povestit cum Rusia se bagă în treburile naționale și cum această țară își dorește să creeze din nou un imperiu asemănător cu cel URSS.

„Războiul rece nu s-a încheiat. Rusia a intervenit violent în treburile interne ale Moldovei și Ucrainei și pe această cale intenționează să renască Uniunea Sovietică”, aceasta a declarat Andrian Candu la postul de televiziune i24 News. Acesta se află într-o vizită de lucru la Washington. Beneficiind de posibilitatea de a vorbi la un post de televiziune american, Andrian Candu a ținut să relateze despre 5 metode prin care Rusia a comis imixtiuni în Moldova, scrie newsmaker.md.

#1. Finanțarea partidelor politice, inclusiv și societatea civilă;

#2. Presa. Aici a enumerat câteva elemente precum dezinformarea și propaganda;

#3. Sistemul energetic. Republica Moldova rămână 100% dependentă de gazul rusesc și într-o formă mai redusă de energie electrică. Candu spune că nu e vorba de business, ci ca un instrument de control politic;

#4. „Ocuparea Transnistriei” pe teritoriul căreia se află armata rusească;

#5. Atacuri cibernetice. „Noi, practic zilnic înregistrăm atacuri cibernetice provenite din Rusia asupra instituțiilor Parlamentului și Guvernului”, a declarat Andrian Candu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente