Ştiri

Sursa imaginii: greatnews.ro

Ştiri / Economic

05 Dec. 2018 / 09:28

Oamenii de afaceri din Moldova, îndemnaţi să participe la o expoziţie în China

Reprezentanţii mediului de afaceri din Republica Moldova sunt invitaţi să participe la cea de-a doua ediţie a expoziţiei „China International Import Expo”, ce va avea loc la Shanghai, în luna noiembrie 2019. Expoziţia reprezintă o oportunitate unică pentru companiile moldoveneşti pentru a-şi promova produsele şi de a identifica parteneri chinezi cu sprijinul cărora să îşi poată extinde activitatea pe această piaţă, relatează Mesager.

Expoziţia de la Shanghai este dedicată producătorilor şi exportatorilor străini din domenii precum: echipamente electronice şi electrocasnice, textile, accesorii şi produse de larg consum, industria auto, tehnologii inovatoare, produse alimentare, echipamente medicale, produse cosmetice, echipamente industriale automatizate, turism, cultură şi educaţie, design, echipamente şi soluţii IT.

Reprezentanţii Ambasadei Chinei în Republica Moldova spun că la expoziţie pot participa companii moldoveneşti din toate domeniile de activitate, în special cele din ramura vinicolă.

„Moldova e recunoscută ca o împărăţie a vinurilor în întreaga lume. Noi sperăm că din ce în ce mai multe companii vinicole moldoveneşti se vor înscrie la cea de-a doua expoziţie de promovare a produselor de import. Prin intermediul acestei expoziţii tot mai mulţi consumatori chinezi, dar şi vizitatori din ţările participante la expoziţie vor avea posibilitate să afle despre calitatea vinurilor moldoveneşti, fapt care şi mai mult va spori reputaţia produselor din Moldova”, a menţionat Wu Yan, consultant la Oficiul Comercial al Ambasadei Chinei în Moldova.  

Expoziţia „China Internaţional Import Expo” este în prezent unică în istoria dezvoltării comerţului internaţional. La ediţia din 2018 au participat peste 150 de ţări. Atunci pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, o companie vinicolă din ţara noastră a încheiat un contract de livrări cu Republica Populară Chineză.

„Cei peste 400 de mii de importatori care au participat la prima ediţie a expoziţiei au încheiat contracte de afaceri. Volumul afacerilor preconizate este de peste 57 de miliarde de dolari SUA. Din luna iulie a acestui an au început înscrierile pentru participarea la ediţia 2019 a expoziţiei, iar valul mare de cereri din partea companiilor străine face ca spaţiul expoziţional să depăşească suprafaţa de 30 de mii de metri pătraţi”, a precizat Wu Yan.  

Conform datelor statistice, în Moldova activează 85 de companii cu capital chinezesc, iar capitalul investit în primele şase luni ale anului curent este de peste 6,3 milioane de lei. Volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu China în ianuarie-martie 2018 a constituit aproape 151 de milioane de dolari, în creştere cu aproape 50 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017.

 

Comentarii