Ştiri

Sursa imaginii: realitatea.net

Ştiri / Social

05 Dec. 2018 / 19:26

Solicitanţii de asistenţă şi servicii consulare româneşti pot accesa o nouă platformă electronică

Solicitanţii de asistenţă şi servicii consulare româneşti pot accesa o nouă platformă electronică. E-Cons înglobează cinci sisteme informatice. Astfel, oamenii vor aplica mai uşor pentru vize sau documente de călătorie, accesând econsulat.ro, relatează Mesager.

„În primul rând este centrul de contact şi suport al cetăţenilor. În al doilea rând este un sistem informatic pentru managementul integrat al serviciilor pentru cetăţeni, în al treilea rând sistemul E-pas, destinat preluării cererilor pentru eliberarea documentelor de călătorie, în al patrulea rând sistemul naţional de informaţii privind vizele şi portalul de facilitare a aplicaţiilor de viză E-viza”, a declarat Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Moldova.

Consulatele şi secţiile consulare ale României din Republica Moldova procesează zilnic peste 1000 de solicitări.

„Problemele legate de timpii mai mici sau mai mari de aşteptare depind strict de capacitatea noastră de procesare. Facem eforturi susţinute să luăm cât mai multe solicitări. Zilnic procesăm peste 1000 de cereri”, a menţionat Mausela Piţigoi, consul general.

Reţeaua consulară română în Republica Moldova este reprezentată de Secţia consulară de la Chişinău şi consulatele generale de la Bălţi şi Cahul.

 

Comentarii