18:40:39 19.04.2024
Stiri

De ce li se văd venele prin piele unora

Știri 05.12.2018 07:30 Vizualizări16973 Autor: Ziarul National
De ce li se văd venele prin piele unora sursa: eva.ro


Corpul uman este plin de vene care fac parte dintr-un sistem complex, care transportă sânge cu oxigen și produce combustibil pentru organism. Venele sunt pline de valve cu sens unic, care fac totul să se miște.

Nu te gândești de obicei la venele tale până când nu se fac cunoscute, de obicei prin vizibilitatea lor la nivelul pielii. De cele mai multe ori, nu ai de ce să îți faci griji. Însă venele prin piele pot apărea și dacă există o problemă mai gravă. De ce li se văd venele prin piele unora? Iată care sunt cauzele și când este momentul să consulți un specialist!

Care sunt motivele pentru care li se văd venele prin piele unor persoane?

Tipul de piele

Pielea umană are diferite culori. Dacă pielea ta conține mai puțină melanină, atunci există mai puțină culoare care să poată bloca vederea venelor, făcându-le astfel mai vizibile decât în cazul persoanelor cu pielea mai închisă la culoare. Doctorii spun, de asemenea, că pielea se subțiază pe măsură ce înaintăm în vârstă, ceea ce înseamnă că, în cele din urmă, va mai exista doar un material subțire între vene și suprafața pielii. Venele se văd mai tare la persoanele mai în vârstă decât la tineri.

Exercițiile fizice

Dacă tocmai ai făcut un set de exerciții sau ți-ai terminat antrenamentul, mușchii tăi au muncit din greu. Se umflă puțin în timpul și după antrenament, iar fluxul de sânge din zonă crește. Mușchii împing venele spre suprafața pielii și conțin mai mult sânge decât de obicei, ambii factori făcând venele să fie mai proeminente și mai ușor de observat.

Sarcina

Aștepți un copil? Femeile însărcinate au mai mult sânge pentru ele și pentru viața nouă pe care o poartă în burtică. Acest sânge suplimentar se aglomerează în vene, făcându-le să se extindă și să devină mai vizibile.

Conținutul scăzut de grăsime

Persoanele în vârstă pierd unele straturi de grăsime care sunt în pielea noastră în mod natural. Dacă ai o cantitate mică de grăsime corporală, stratul de grăsime din piele este deja mai subțire decât de obicei. Nu numai că această izolație în minus te va face mai predispus la frig în zilele reci, dar înseamnă că există și mai puține lucruri care să blocheze vederea venelor tale.

Când ar trebui să consulți un medic

De cele mai multe ori, venele care se văd prin piele nu reprezintă un motiv de îngrijorare, dar anumiți factori ar trebui să te facă să programezi o consultație la medic.

Dacă vasele de sânge sunt inflamate, dacă există ulcerații în apropierea lor sau dacă devin vizibile când ai o durere în piept sau dificultăți de respirație, nu ignora aceste probleme de sănătate. Acestea pot indica prezența tromboflembitei, bolilor venoase sau varicelor.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md