09:59:20 23.04.2024
Stiri

Incertitudine în Parlamentul României. Opoziția: „Dragnea și Iordache sunt foști lideri ai Camerei”. Reacția PSD

Știri 05.12.2018 14:50 Vizualizări1186 Autor: Ziarul National
Incertitudine în Parlamentul României. Opoziția: „Dragnea și Iordache sunt foști lideri ai Camerei”. Reacția PSD Agerpres


Partidul Național Liberal (PNL), formațiune de opoziție în Parlamentul României, a cerut astăzi introducerea pe ordinea de zi a proiectelor de revocare din funcția de președinte al Camerei Deputaților a lui Liviu Dragnea, dar și a vicepreședintelui Florin Iordache. Acesta din urmă a refuzat să supună la vot propunerile, susținând că nu sunt regulamentare. Opoziția susține că cei doi nu mai sunt la șefia Camerei Deputaților și a invocat o hotărâre a CCR, care spune că plenul Parlamentului este suveran, transmite digi24.ro.

Dan Barna, președintele USR, a anunțat că Liviu Dragnea a fost demis de la președinția Camerei Deputaților. „Plenul este suveran și a decis acum câteva minute”, a spus președintele USR.

„Majoritatea a fost spulberată”, a spus Raluca Turcan. „Toate partidele de opozițe - PNL, USR, PMP, Pro România, deputații neafiliați și minoritățile - au reușit să reinstituie democrația și respectul față de lege în această instituție atât de importantă”, a mai spus liderul grupului parlamentar liberal.

„Astăzi s-a văzut că majoritatea nu mai există”, a adăugat Dan Barna. „Moțiunea de săptămâna viitoare devine cu adevărat o moțiune importantă”, a mai anunțat președintele USR.

„În acest moment, Liviu Dragnea și Florin Iordache sunt foști lideri ai Camerei Deputaților”, a precizat Eugen Tomac, președintele PMP.

Deocamdată este incert dacă Liviu Dragnea și Florin Iordache mai conduc Camera Deputaților, deoarece președintele de ședință a refuzat să supună la vot cererile Opoziției, iar aceștia au votat cu mâinile ridicate. PNL, USR și PMP invocă o decizie a CCR care spune că plenul este suveran.

Florin Iordache a respins faptul că opoziția a reușit înlăturarea lui din funcția de vicepreședinte și a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, argumentând că propunerea de revocare nu putea fi pusă pe ordinea de zi, deoarece singurii care puteau cere acest lucru erau social-democrații.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md